(0 – 1)
Molineux

Sena mål sänkte Wolves

tor 15 jun 2023 kl 11:41

Arsenal gjorde det som krävdes för att hålla gulddrömmarna vid liv - och slog Wolves borta. Målen kom sist i båda halvlekarna.

Sargade efter två raka förluster, 0-2 hemma mot Aston Villa i ligan och 0-1 borta mot Bayern München, vilket innbar uttåg ur Champions League, reste Arsenal till Moleniux för att möta Wolverhampton Wanderers.
En trixig match.
Men trots en sargad och sliten trupp grävde Mikel Artetas grabbar djupt - och vann matchen med 2-0 vilket betyder nytt liv i titelstriden.

Arsenal hade en fin chans att spräcka nollan redan i det första anfallet när Jakub Kiwior skickade in bollen i boxen och Kai Havertz drog till på halvvolley. José Sá räddade dock enkelt.
Gästernas inledning var stabil och det kändes tryggt även om de stora chanserna inte skapades.
Declan Rice hade två hyggliga skottmöjligheter och Bukayo Saka en nick.
Wolves bästa läge var vasst och kom efter en halvtimme. Kiwior torskade duellen med João Gomes på kanten och brassen tog sig in i boxen och sköt ett bra skott som David Raya med nöd och näppe räddade via stolpen.

Det skulle dock komma ett mål i första halvlek. I 45:e minuten slog Havertz en kross i boxen som Gabriel Jesus snubblade med sig. Sen lade han tillbaka till Leandro Trossard som med en liten konstig träff skickade bollen i bortre krysset.
0-1.

Det var väldigt tunnsått med chanser i andra halvlek. Arsenal bevakade och Wolves jagade - utan någon större lycka.
Det var först när stopptiden var på väg att ta slut som Arsenal dubblade sin ledning och avgjorde matchen.
Rice drev upp bollen. Spelade Havertz i boxen som såg att Martin Ödegaard kom på utsidan.
Norrmannen passning bakåt mot Rice blockerades, men Arsenalkaptenen fick tillbaka bollen och placerade in den mellan Sá och stolpen.
Game over.

Arsenals seger gav välbehövligt syre i titelstriden. Hade man inte vunnit den här matchen hade troligen säsongen varit över.