Emirates Stadium
West Ham UnitedWest Ham United

Blytung hemmaförlust mot West Ham

tor 15 jun 2023 kl 11:18

Arsenal hade chansen att gå upp i serieledning. Men var otroligt uddlöst - trots ett massivt spelövertag. Och föll 0-2 hemma mot West Ham United.

30 skott mot mål och rekordmånga bolltochar i motståndarens straffområde. Det hjälpte föga när Arsenal var så uddlöst att man kamma noll hemma mot West Ham United.
Både i mål och poäng.
Mikel Arteta fick klara sig utan avstängda Kai Havertz som hade dragit på sig fem gula kort under hösten. Leandro Trossard ersatte.

Arsenal skapade matchens första fina läge när Martin Ödegaard klackade fram bollen till Bukayo Saka inne i boxen. Skottet dock tamt och Alphonse Areola kunde enkelt rädda.
Trots att The Gunners fortsatte att ha övertaget var det gästerna som nätade först.
I den 13:e minuten skickade Emerson Palmieri in ett inlägg från vänsterkanten. Gabriel och Oleksandr Zinchenko försökte båda spela bort den, men det slutade inte bättre än att bollen gick till Jarrod Bowen som spelade den bakåt till Tomáš Souček som satte 0-1.
Målet blev det kontroversiellt för det såg ut som att bollen var över kortlinjen när Bowen spelade den tillbaka, men trots lång VAR-koll stod målet.

Bukayo Saka hade sedan Arsenals bästa chanser i den första halvleken - som i princip var spel mot ett mål. Först en nick som Areola räddade till hörna och sedan ett stolpskott efter 42 minuter. Leandro Trossard fick inte ordning på returen och sköt utanför.
Trots det stora spelövertaget hade hemmalaget svårt att skapade de riktigt heta lägena och det där stora trycket mot ett väldigt lågt sittande West Ham.

Andra halvlek såg i princip likadan ut. Arsenal barrikaderade Hammers planhalva medan vinterregnet öste ner över norra London. Declan Rice sköt över från distans, Trossards skott blockerades och det blev å nyo inte speciellt farligt.
Och precis som i första fick West Ham en chans - som man utnyttjade.
På en hörna i den 55:e minuten nådde förre Arsenalmittbacken Konstantinos Mavropanos högst och via både ribban och stolpen nickade greken in 0-2 bakom en chanslös David Raya.

Mikel Arteta bytte in både Eddie Nketiah och Reiss Nelson i jakten på kontakt. Men det var Gabriel Jesus som skulle få dom bästa lägena. Både på nick - men inget gav utdelning.
Arsenal sköt 30 skott och hade rekordmånga bollberöringar i West Hams box.
Trossard hade ett bra skott, inbytte Emile Smith Rowe ett bra nickläge och Martin Ödegaard ett hyggligt skott.
Men det ville sig inte.
Och Arsenal blev mållöst.

På stopptid fick Hammers chansen att utöka sin ledning när Declan Rice fällde Emerson och gästerna fick straff. Inbytte Saïd Benrahma skickade iväg ett inte allt för bra skott som David Raya kunde rädda.
Slutsiffrorna skrevs till 0-2 och Arsenal inkasserade säsongens första hemmaförlust.