Medlemmar: 8876 st.
Visa menyn
Premier League
sön 4 feb 2024 kl 17:30
3 – 1
(1 – 1)
Emirates Stadium
LiverpoolLiverpool

Seger mot Liverpool tar Arsenal tillbaka in i titelracet

tor 15 jun 2023 kl 11:26

Arsenal vann måstematchen mot Liverpool. Och är nu tillbaka på allvar i titelracet.

Liverpool var fem poäng före Arsenal i tabellen inför toppmötet på Emirats Stadium. En bortaseger hade i princip kopplat bort The Gunners från guldstriden - även fast det återstår 16 matcher av säsongen.
Men det behöver vi inte fundera på.
För Arsenal gjorde en kanonmatch - och vann med 3-1.

Under veckan inför matchen fanns det frågetecken för Gabriel Jesus. Brassen skakade av sig sin knäkänning mot Nottingham Forest, men den här gången, trots att Mikel Arteta sa annorlunda, fick anfallaren kasta in handduken.
När startelvan släpptes en timme innan kick off var Jesus inte med.
Kai Havertz ersatte.
Arteta gjorde en ändring till jämfört mot Forest.
Jorginho klev in på det centrala fältet och Emile Smith Rowe fick se matchen från bänken.

Inför ett kokande Emirates Stadium tog Arsenal tag i taktpinnen direkt och med hög press skapades ett bra tryck på Liverpool - som inte hade mycket att sätta emot inledningsvis.
Efter elva minuter kom första jätteläget.
David Raya kastade ut bollen till Gabriel Martinelli som besegrade Ibrahima Konaté i löpduellen och skickade in ett fint inspel till Bukayo Saka. Tyvärr fick inte engelsmannen träff med skallen i ett läget som borde ha resulterat i ett ledningsmål.
Det skulle komma tre minuter senare.
Martin Ödegaard serverade Kai Havertz i djupet. Tyskens avslut var dock svagt och Alisson kunde enkelt rädda. Returen kom dock perfekt till Saka som skickade in 1-0 i det tomma målet.

Arsenal hade efter målet total kontroll av matchen och när pausvilan närmade sig hade hemmalaget samlat ihop ett xG på över 2. Liverpool var inte ens i närheten. De hade inte ett enda skott på mål. Ändå skulle det orättvist stå 1-1 i paus.
För The Gunners lyckades fippla in kvitteringen på egen hand.
Ryan Gravenberch lade en boll i djupet till Luis Díaz, men William Saliba var först in i situation och höll bara bort colombianen i väntan på att David Raya skulle komma ut och plocka bollen. Men Arsenalkeepern dröjde och på något märkligt vis fick Diaz en tå på bollen som via Gabriels hand gick in i mål.

Även om Liverpool startade andra halvlek klart starkare skulle självmålet inte knäcka Arsenal. För med dryga 20 minuter kvar att spela skulle gästerna hyggligt nog bjuda igen.
Jakub Kiwior skickade iväg en långboll som Virgil van Dijk var först på. Han höll undan Gabriel Martinelli så att Alisson kunde rensa. Men keepern missade och Martinelli kunde rulla in 2-1 i öppen kasse.

Liverpools bästa chans till kvittering kom en stund senare, men Alexis Mac Allisters distansskott gick en meter utanför. Merseysideslagets jakt på poäng grusades rejält när Konaté, två minuter före 90, drog på sig sitt andra gula kort och åkte ut. I båda situationer i duell med Kai Havertz. Med en man mer på planen hade Arsenal inga som helst problem att spela av matchen.
Det blev till och med 3-1.
Kiwior slog passningen till inbytte Leandro Trossard som grundlurade Harvey Elliott på mittplan. När belgaren sen kom in i boxen hade han dåligt med alternativ så han drog iväg ett skott som smet in mellan benen på Alisson.
Game over.

Segern gjorde att Arsenal nu bara är två poäng efter Liverpool i toppen av Premier League-tabellen.
Det var tredje raka vinsten för Mikel Artetas gäng som firade ordentligt på innerplan.