Medlemmar: 8836 st.
Visa menyn
Premier League
tis 23 apr 2024 kl 21:00
5 – 0
(1 – 0)
Emirates Stadium
ChelseaChelsea

Arsenal slaktade Chelsea i grymt derby

tor 15 jun 2023 kl 11:32

Efter segern på Moleniux hade Arsenal fått luft under vingarna i titelstriden igen. Chelsea kördes över av bara farten.

Arsenal hade en tung vecka bakom sig, men studsade tillbaka i Wolverhampton på lördagskvällen där man vann med 2-0 och fick nytt liv i titelstriden.
Av bara farten kördes Chelsea över.
Mikel Arteta gjorde två ändringar i startelvan jämfört med matchen på Moleniux. Takehiro Tomiyasu ersatte Jakub Kiwior som vänsterback och Thomas Partey spelade centralt på mitten och Gabriel Jesus fick börja på bänken.

Det dröjde bara fem minuter - sen hade The Gunners satt tonen och gjort 1-0. Declan Rice kom med bra fart mot Chelseas backlinje och när han kommit så långt att de blev tvungna att kliva på serverade han Leandro Trossard som pangade in bollen mellan Đorđe Petrovićs ben och stolpen.
Men till skillnad mot senaste hemmamatchen i Premier League mot Aston Villa var Arsenal inte speciellt bra i första halvlek.
Mycket slarv och tappade bollar - även om det skapades en och annan chans också.
Chelsea hade sina lägen, mest på kontringar, men det stod 1-0 i paus.

Det var i den andra halvleken som det small till på Emirates Stadium den här aprilkvällen.
Arsenal hade flera bra lägen innan 2-0 kom. Declan Rice sköt - Petrović räddade. Kai Havertz testade - men Chelseakeepern klarade igen.
Men på hörnan efter gick det inte att stå emot längre. Ben White fick, efter lite flipper, öppet mål och satte tvåan.
Nu dröjde det bara fem minuter innan trean kom.
Martin Ödegaard slog en perfekt passning i djupet till Havertz som kom före Marc Cucurella. Sedan höll anfallren bort spanjoren och skickade in 3-0 med vänstern över Petrović.

Mitt i Arsenaldominansen, när halva bortasektionen var tom, stack gästerna upp och Nicolas Jackson fick en kanonchans. Senegalesens skott i burgaveln bredvid en utrusande David Raya.
4-0 kom i 65:e minuten och återigen var det den förre Chelseaspelaren Kai Havertz.
Bukayo Saka drev in bollen i boxen från sin högerkantsposition och passade Havertz som vände och sköt via stolpen och in.
Emirates Stadium kokade.
Men det skulle komma mer.
För Arsenal öste på och fem minuter senare blev även White tvåmålsskytt.
Saka lade bak till Ödegaard som chippade i djupet på White. Högerbacken såg ut att spela in bollen som ett inspel men den seglade snyggt in, på volley, i bortre krysset.
5-0.

Mikel Arteta luftade bänken efter målet och Oleksandr Zinchenko, Gabriel Martinelli, Jorginho och Gabriel Jesus fick alla speltid.
Det var så klart rätt så avslaget på planen - men i den sjunde stopptidsminuten fick Martinelli ett kanonläge från med Petrović. Avslutet dock mitt på.

Arsenal tog tack vare segern över serieledningen från Manchester City. The Gunners är nu en poäng före men har också spelat en match mer.