(0 – 0)
Etihad Stadium

Mållöst toppmöte på Etihad Stadium

tor 15 jun 2023 kl 11:33

Arsenal tog poäng på Etihad Stadium för första gången på nio år. Det blev 0-0 i toppmötet med Manchester City.

Det var upplagt för en riktig påsksmäll på Eastlands i Manchester när City och Arsenal skulle drabba samman för tredje gången den här säsongen. The Gunners hade vunnit dom två första matcherna - 4-1 på straffar i Community Shield på Wembley och 1-0 i ligan hemma på Emirates Stadium.
Den här gången var det lite ombytta roller.
För den stora pressen låg på Pep Guardiola och hans lag.
En ljusblå förlust hade inneburit att Arsenal var fyra poäng och massa mål före i racet om Premier League-pokalen.

Mikel Arteta kunde inkludera både Gabriel och Bukayo Saka i elvan och Gabriel Martinelli tog plats på bänken efter några matchers frånvaro. City saknade keepern Ederson och högerbacken Kyle Walker.
När klockan visade 17.30, sommartid, drog matchen igång på Etihad Stadium.
Det skulle dock bli en drabbning som underhållsmässigt inte lyfte till några högre höjder. Det var dåligt med chanser mellan två grymma lag som inte tummade mycket på de taktiska detaljerna.

Arsenals kanske bästa läge i den första halvleken kom redan i den sjunde minuten när Declan Rice spelade loss Ben White på högerkanten. Ytterbacken hittade Gabriel Jesus långt bort i boxen, men brassens skott smet utanför Stefan Ortegas stolpe.
Citys bästa chans kom sju minuter senare när Nathan Aké kom upp fint mitt i boxen, men nederländaren fick inte träff på nicken utan bollen träffade hans axel och David Raya kunde lätt rädda.
Mer än så blev det inte i en väldigt händelsefattig första halvlek.

Det skulle se likadant ut efter paus. City hade mycket boll, men Arsenal, men utmärkta Gabriel och William Saliba i mittlåset, försvarade sig på ett förtjänstfullt sätt.
Chanserna som skapades var likvärdiga.
Matteo Kovačić hade ett distansskott som smet utanför och inbytte Leandro Trossard ett tamt avslut i hyggligt läge efter en kontring.
Efter fem minuters stopptid blåste Anthony Taylor av matchen - som rättvist slutade 0-0.

I och med att Liverpool vann sin match tidigare under eftermiddagen så klättrade dom upp som serieetta - två poäng före Arsenal och tre före Manchester City med nio omgångar kvar att spela.