Medlemmar: 8825 st.

Beth Mead firar mål.

Russo och Mead tvåmålsskyttar mot Brighton

tis 16 apr 2024 kl 20:14

Beth Mead och Alessio Russo gjorde två mål var när Arsenals log Brighton med hela 5-0 - och drar iväg från Manchester United i ligan.

Arsenal öppnade starkt och redan efter sju minuter startade målkalaset. Caitlin Foord drog ett skott i stolpen och Beth Mead var där på returen och petade in 1-0 till The Gunners. Jonas Eidevalls lag fortsatte pressa och skapade ett par lägen som hade kunnat resultera i 2-0. Men det fick vänta tills den 33:e minuten när Beth Mead gjorde sitt andra för matchen. Bara minuten senare utökade Arsenal till 3-0 - på ett något mindre klassiskt sätt. Foord drev in bollen i boxen slog ett inlägg som gick via Ella Powell i Bristol-försvarets fot och lobbades över keepern till 3-0.

Den andra halvleken fortsatte där den första slutade. Med total Arsenal-kontroll. Mead var nära att fullborda sitt hat-trick, men istället var det Alessio Russo som fick näta härnäst. I den 59:e minuten fick Russo på en bra träff på ett distansskott som gick mellan händerna på Fran Brentley i Bristol-målet.

I den 74:e minuten fick Russo göra sitt andra och Arsenals femte för aftonen efter att ha dragit till på ett tillslag i boxen efter ett fint anfall. 5-0 till Arsenal.

Och Jonas Eidevall var nöjd.

- Jag är väldigt glad över prestationen. Det är svårt att komma tillbaka in i rytmen efter ett landslagsuppehåll och jag tycker vi såg ut som det lag vi vill vara. Det var ett lågt stående lag vi mötte och vi visade på att vi har ett mångsidigt anfall. Vi flyttade bollen väl för det mesta, vi hade tålamod, bra rörelse och förtjänade helt klart att göra fem mål idag.

Målen: 1-0 (5) Beth Mead, 2-0 (32) Beth Mead, 3-0 (34) Självmål, 4-0 (59) Alessia Russo, 5-0 (74) Alessia Russo

Arsenals startelva: Sabrina D'Angelo, Emily Fox (81), Leah Williamson (87), Lotte Wubben-Moy, Steph Catley, Kim Little, Victoria Pelova, Beth Mead (63), Stina Blackstenius, Caitlin Foord (63), Alessia Russo

Avbytare: Manuela Zinsberger, Katie McCabe (63), Steph Catley (63), Laura Wienroither (81), Katie Reid (87), Teyah Goldie, Vivienne Lia