Medlemmar: 8835 st.

Två nya mål för Beth Mead som allt mer börjar hitta formen igen efter skadeuppehållet.

Stabil seger säkrade CL-plats

sön 21 apr 2024 kl 19:59

Efter 3-0 hemma mot Leicester säkrade Jonas Eidevalls lag en plats i kommande säsongs CL-kval.

Efter en säsong med mycket upp och ner kan vi nu alltså åtminstone konstatera att Arsenal kommer att sluta trea i tabellen som sämst, och även om chansen är minimal finns det i alla fall i teorin ännu en chans på både andra- och förstaplatsen.

Hur som helst så var det här en match som Arsenal... ja, säg det för det tog fram till någonstans runt 80 minuter innan det gick att se något av matchen via arsenal.com, så tyvärr kan jag inte ge något vidare fullödigt matchreferat. Men Arsenal ska i alla fall ha dominerat spelet och Beth Mead gav laget ledningen strax innan halvtimmen efter fint passningsspel runt straffområdesgränsen, och trots att Leicester nästan lyckades kvittera mot slutet av halvleken var det hemmaledning i halvtid.

I den andra halvleken skapade Arsenal fler chanser och efter att ha missat ett flertal lägen skulle övertaget betala sig. Efter bollvinst högt på offensiv planhalva av Steph Catley hamnade bollen till sist hos Alessia Russo som stenhårt drog in 2-0 intill den vänstra stolpen.

3-0 kom bara tre minuter senare och den gången var det Beth Mead som höll sig framme efter visst carmabollage framför målet och retfullt enkelt kunde peta in sitt andra och lagets tredje mål för dagen.

Tre matcher återstår nu av säsongen, närmast kommande söndag då Everton väntar på bortaplan.

Målen: 1-0 (28) Beth Mead, 2-0 (75) Alessia Russo, 3-0 (78) Beth Mead

Arsenals startelva: Manuela Zinsberger, Emily Fox (90+4), Leah Williamson, Katie McCabe (90+4), Steph Catley, Kim Little, Victoria Pelova, Beth Mead, Stina Blackstenius (66), Caitlin Foord (82), Alessia Russo (82)

Avbytare: Sabrina D'Angelo, Naomi Williams, Laura Wienroither (90+4), Laia Codina (90+4), Teyah Goldie, Katie Reid, Frida Maanum (66), Vivianne Miedema (82), Cloe Lacasse