Medlemmar: 8889 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

En glad Declan Rice efter mål och assist i 3-0-vinsten hemma mot Bournemouth.

Rice: "Vi kunde gjort fem mål i första"

lör 4 maj 2024 kl 20:29

Arsenal körde över Bournemouth och vann med 3-0. Declan Rice var arg över sin missade chans i första - och att det inte stod 4, 5-0 i paus. - Jag missade ett kanonläge och var vansinnig, säger engelsmannen.

The Gunners gjorde en superb första halvlek hemma mot Bournemouth - men ledde bara med 1-0 i paus. De rödklädda skapade massor med chanser. Och en som fick ett jätteläge var Declan Rice.
Engelsmannens skott inne i boxen gick dock utanför.
- När man kollar på den dominans vi hade i första halvlek, så kunde vi gjort fyra, fem mål. Jag missade ett kanonläge och var vansinnig. Jag kunde inte släppa det och visste att det fanns en chans för mig att göra både mål och assist idag, säger Rice till TNT.

Hans poäng skulle dock komma i den andra halvleken. Först assisterande han Leandro Trossard till 2-0 och på stopptid gjorde han själv 3-0.
- Vid mitt mål så var jag på egen planhalva, men kände på mig det. Deras spelare var lite överallt och jag fortsatte bara framåt och kom till ett läge som jag kom till många gånger idag. Mål, assist och tre poäng ... det var precis vad vi behövde.

Föredrar du att göra mål eller assist?
- Vet ni vad, jag gillar att spela fram. Det känns bara bra av någon anledning. Jag är säker på att alla toppspelare i världen säger det när de gör assist. Det är något med den känslan. Speciellt för mig för jag gör det inte så ofta. Men jag är nöjd.
Vad säger du om segern?
- Det var en bra seger för dom har varit i toppform. Dom är ett riktigt bra lag. Stor respekt till dem. Men vi visste att idag var det allvar och hanterade det bra.

Rice jämför dagens match med hemmamötet med Aston Villa - som Arsenal förlorade med 0-2 efter att ha gjort en suverän första halvlek.
- När man kollar tillbaka på Villamatchen för någon vecka sedan där vi kunde ha gjort fyra, fem mål i första och sedan var andra lite seg. Vi kan bli bättre i andra halvlek. Det blev lite som basket och det är inte vår typ av match. Vi kan sitta ihop bättre som lag. Men att vinna med 3-0 och reda ut det, det ger oss ännu en stor match nästa vecka och vi är fullt fokuserade.