SoFi Stadium
Manchester UnitedManchester United

Martinelli målskytt när Manchester United besegrades

sön 28 jul 2024 kl 04:01

Arsenal besegrade Manchester United med 2-1 i nattens träningsmatch på SoFi Stadium i Los Angeles.

Arsenal ställde upp med ett lite mer ordinarie lag än i matchen mot Bournemouth, och hade också Gabriel Martinelli, Gabriel och Kai Havertz på bänken från start. Manchester United hade också ett relativt ordinarie lag även om de förstås också saknade spelare som gått långt i EM såsom Bruno Fernandez och Luke Shaw. I mittlåset hade de nyförvärvet Leny Yoro som inte ens en minut i matchen totalmissade en långboll som då hittade fram till Gabriel Jesus som om han hade varit lite rappare hade kunnat avsluta i bra läge eller passa till Reiss Nelson men det blev varken hackat eller malet så chansen rann ut i intet.

Matchens första mål gjordes av Manchester United, och det var Rasmus Höjlund som in den tionde minuten tog sig förbi Ayden Heaven - som, det ska sägas, i övrigt inte alls gjorde bort sig utan tvärtom stod för ett par riktigt fina aktioner och såg trygg ut med bollen under press - på ett alldeles för enkelt sätt och med vänsterfoten kunde slå in 0-1 mellan benen på Karl Hein.

Ett par minuter senare hade Höjlund ännu en chans men denna gången rejält störd av en hårt uppvaktande Ben White så det blev inget av den chansen, och direkt efter det signalerade Höjlund för byte och klev av med vad som såg ut som en känning i en baksida lår.

Spelkvaliteten var som väntat inte den allra bästa och det missades en hel del i passningsspelet från båda sidor, men det blixtrade också till emellanåt. Ett sådant tillfälle var när Arsenal i den 26:e minuten sågade sig fram på vänsterkanten och bollen hittade in till Ethan Nwaneri som från en position ute till vänster i straffområdet slog en perfekt avvägd passning till Gabriel Jesus som kom rusande centralt och kunde bredsida in 1-1 i mer eller mindre öppet mål.

Mycket mer än så hände i den första halvleken utöver än att även Leny Yoro fick kliva av med en skadekänning. Det var inte särskilt mycket intensitet i spelet, vilket förstås bara var att vänta då det var lagens andra respektive tredje match och vi befinner oss i en fas där det tränas ganska tungt.

Manchester United bytte i halvtid hela sitt lag förutom Andre Onana som stod kvar i målet. Arsenal å sin sida gjorde två byten där Salah-Eddine Oulad M'Hand kliv in i stället för Ethan Nwaneri, och Jakub Kiwior bytte av Ayden Heaven.

Den andra halvekens första chans gick till Leandro Trossard som i den 57:e minuten tvingade Onana till en ganska vass räddning. Ett par minuter senare gjorde Arsenal en hel drös byten där bland andra Gabriel fick kliva in i spel för första gången den här säsongen när han bytte av Jurrien Timber. Han tog sin vanliga plats till vänster i mttförsvaret och Jakub Kiwior klev över till den högra sidan.

Ett par rätt så händelselösa minuter senare fick även Kai Havertz och Gabriel Martinelli kliva in i spel och den sistnämnde blev ett par minuter efter detta felaktigt avvinkad för offside när han var helt fri med bara Onana kvar att passera. Han skulle dock få en ny chans i den 81:a minuten och den gången slutade det med nätrassel. Efter ett långt anfall där Arsenal fick upp ett rätt bra tempo i passningsspelet hittade bollen ut till Martinelli som bröt sig in mot mitten och avslutade med högerfoten mot den närmaste stolpen och 2-1 till Arsenal var ett faktum.

Detta blev också slutresultatet, och därpå följde straffläggning som numera är vanlig i försäsongsmatcher. Den straffläggningen vanns med 4-3 av Manchester United efter att Kai Havertz och Jakub Kiwior missat sina straffar.

Nästa match spelas natten mot onsdag, då mot Liverpool.