Emirates Stadium
Paris Saint-GermainParis Saint-Germain

Arsenal tog säker seger mot PSG

lör 31 aug 2024 kl 22:05

Arsenal fick en perfekt hemmastart på Champions Leaguespelet. PSG blev ett lätt byte i norra London - där The Gunners vann med 2-0.

Efter 0-0 borta mot Atalanta i öppningsmatchen av Champions League behövde Arsenal vinna för att inte tappa mark i toppen av den gigantiska tabellen.
Men motståndet var trixigt.
Franska ligaettan Paris Saint-Germain - som gick till semifinal i Champions League förra säsongen.

Mikel Arteta fick ännu en gång klara sig utan Martin Ödegaard, Kieran Tierney, Ben White, Oleksandr Zinchenko och Takehiro Tomiyasu som var skadade.
Men Mikel Merino var tillbaka efter sin axelskada.
Spanjoren inledde matchen på bänken - men skulle få debutera för sin nya klubb i den andra halvleken.

Arsenal hade bra kontroll på matchen och Bukayo Saka fick första chansen. Gunnerskaptenens skott smet dom över Gianluigi Donnarummas ribba.
Utan att skapa massor med chanser hade hemmalaget kommandot i matchen. Men efter 20 minuter kom ett fint läge.
Leandro Trossard drev upp bollen och skickade in ett perfekt inlägg som Kai Havertz var först på.
1-0 till The Arsenal och vilt jubel.

PSG:s bästa chans i första halvlek kom åtta minuter senare när Nuno Mendes väggade sig förbi Bukayo Saka och drog iväg ett fint vänsterskott som tog i David Rayas stolpe och ut till inspark.
Saka skulle dock få "revansch".
Åtta minuter senare fick Arsenal frispark ute till höger om PSG:s straffområde.
Men istället för att lyfta in ett inlägg gick Saka på skott. Med massor med folk i boxen smet bollen förbi allt och alla och in i mål.
2-0 stod sig till vilan och första halvlek var väldigt stabil och kontrollerande från Arsenals sida.

Direkt i andra tvingades Arteta byta in Jakub Kiwior istället för Jurriën Timber som hade muskelkänning.
Nederländarens 45 minuter kvar ypperliga och i och med bytet tappade Arsenal struktur då Riccardo Calafiori tvingades kliva över som högerback när Kiwior kom in.

I den 51:a minuten hade Gabriel Martinelli ett ypperligt läge att göra 3-0. Saka spelade Havertz som på volley lade upp för brassen som dock sköt rakt på Donnarumma.
PSG hade mer boll efter vilan, men trots det hade Arsenal bra koll på händelserna. Fransmännens bolltempo var inledningsvis för svagt vilket gjorde att hemmalaget rätt så enkelt kunde freda sig.

Gästernas bästa läge i den andra halvleken kom i den 66:e minuten. Vitinha fick bra träff på en vänsterhörna och styrde bollen i backen och upp i ribban bakom Raya.
Ingen PSG-spelare fick tack och lov tag i returen.
Ett par minuter senare hade Lee Kang-in ett lurigt distansskott där bollen vobblade enormt, men Raya var vaken och kunde avvärja.
Ju längre matchen led desto mer talade det för en hemmaseger. Martinelli hade ett bra skott som Donnarumma parerade med kvarten kvar.
Några mer farligheter blev det inte i matchen.

Mikel Merino, som kom in i den 64:e minuten, blev 910:e spelare att representera Arsenal.
Spanjoren hade en hygglig debut.
Även unge Myles Lewis-Skelly fick hoppa in på slutet.

I och med segern klättrar Arsenal i den stora tabellen. Fyra poäng på två matcher och inget insläppt mål bådar gott för fortsättningen.