Medlemmar: 8073 st.

Det hände grejer när Bendtner kom in.

Säkra tre poäng mot Hull

lör 17 jan 2009 kl 22:27

Arsenal tog en viktig seger mot Hull ikväll. 3-1 efter att supersub Bendtner återigen hittat målet

Arsenal ställde upp med den förväntade elvan och matchen gick igång i det förväntade tempot. I alla fall till en början. De rödvita tog kommandot och vaskade också fram de vassare chanserna, även om Hull hade en farlighet redan inom de första fem minuterna. Van Persie fick en möjlighet att på frispark stänka dit en boll, men som så ofta sker med van Persies frisparkar så var den nära. Så nära att den tog i ribban och givetvis kände alla Gooners att den förtjänade att vara innanför målramen. den stora frågan efter den frisparken är hur det var möjligt för Djorou att missa målet på returen är ett ämne för Snillen Spekulerar.

Även om Hull presterade tuffa tacklingar och var med i matchen kändes det rätt mycket som om vi hade koll på läget. Dessutom lyckades vi krydda första halvlek med ett mål. På hörna! En klar svaghet har ju varit hörnorna framåt (bakåt också om vi ska vara helt ärliga), men framåt har vi helt ofarliga och de första hörnorna i matchen visade inga tecken på förändring. Varför envisas med att slå bolarna på första stolpen när det uppenbarligen är bättre att slå in dem i mitten där de långa spearna kan stå? Adebayor stod där han skulle och bollen kom där den skulle och 1-0 blev det. Tjusigt värre och grymt skönt för Adebayor som äntligen fick måla igen.

Halvleken spelades ut och jag kände i alla fall inte mycket oro inför andra halvlek. Manucho, lånet från Man U introducerades för Hull i halvtid och det spekulerades i Malmö om ödets ironi ville att han skulle avgöra matchen. det blev inte hans kväll. Däremot fick Danny Cousin helt oväntat göra mål efter en period där kommentatorn tyckte att Hull var på gång. Det får stå för honom, de hade int mycket om man frågar mig. Däremot är det som vanligt en gåta hur vi kan vara så förfärligt dåliga på att försvara oss på inlägg, hörnor eller vad som helst. Touré och Djorou får slåss om vem som hade ansvaret att bevaka Cousin. Snygg nick och 1-1. Oron spred sig.

Wenger gjorde vad han skulle göra, bytte ut Eboue mot Bendtner och genast började det hända grejer. Vi tryckte på rejält och det märktes att Hull började bli nöjda med den poäng de hade. Deras form har ju varit riktigt dålig på sistone. Pressen lönades sig till sist även om det såg lite tröstlöst ut ett tag, men till sist hittar bollen fram till Nasri från en passning från van Persie och han avslutar från dålig vinkel mycket snyggt i bortre hörnet. Lysande var ordet.

Vi får ett mål till och det är vår alldeles egna O-G Bendtner som gör det efter en passning av van Persie igen. Dessutom har dansken en nick i stolpen någon minut från slutet så hans facit blir klart godkänt idag. Stabil seger precis som Axel förutspådde och önskade sig. Tomten är ju rödvit.

Arsenal gör ett bra jobb och med de andra resultaten i huvudet var det återigen nödvändigt med seger. Tredje raka och det som glädjer mig mest är att det börjar se ut som att vi kan ha ett spel även utan Fabregas. Inte världens vackraste men som ger resultat. Fortsätt så här och det kan bli en trevlig vår.

Hull City - Arsenal 1-3