Medlemmar: 8077 st.

Här får Cesc straff - som han sedan sätter fram till 2-0.

Gunners vann - med tio man

lör 20 mar 2010 kl 22:20

Arsenal tog över serieledningen i Premier League efter 2-0 hemma mot West Ham. Domaren Martin Atkinson var på väg att spoilera kvällen när Fabregas räddade The Gunners.

Tidigt mål, sambadans, rött kort, straffräddning. Den första halvleken hade det mesta - ändå var den inte allt för underhållande. Redan efter fyra minuter tog Arsenal greppet om matchen genom en fullträff av Denilson. Bendtner väggar tillbaka bollen till Denilson efter fint samspel, och han klipper till. 1-0 var ett faktum. Brasse som han är bjöd han upp till dans vid sidlinjen - och det skulle vara intressant att se vad Tony Irwing hade haft att säga om den, klockren tia?

Åter till fotbollen. Första halvlek var inte den mest underhållande. Bra och snabb start och ett minst sagt intensivt slut. Men det där emellan var inte mycket att skryta med.
Martin Atkinson är kanske den domare som är mest känd för att slänga kort omkring sig. I dag var inget undantag då han delade ut 6 kort varav ett rött på 90 minuter. De flesta var ingenting att klaga på - men det röda var under all kritik.

Vermaelen hamnar bakom Guillero Franco som stormar fram. Belgaren får upp armarna lite i ryggen och Franco lägger sig ner. Atkinson blåser straff - och inte nog med det ett rött kort på Vermaelen.
- Det kändes väldigt hårt. Den här situationen uppstod mer än en gång under matchen utan att någon blev straffad för det, säger Wenger om händelsen.

Alessandro Diamanti placerar bollen på straffpunkten och stegar upp. Men Almunia går åt rätt håll och gör en fin räddning - ibland finns det rättvisa i fotboll.

Andra halvlek innehöll inte lika mycket som den föregående. Med tio man på plan var det ingen jättesatsning framåt av Wengers sida. Song tog över Vermaelens plats i försvaret - och gjorde det mist sagt bra. Kamerunaren gick felfri av planen och visade att han även kan spela mittback.

Wenger bytte ut Bendtner mot Diaby i den 57:e minuten och försökte stänga matchen - något som fransmannen lyckades bra med. Zola satsade allt framåt och bytte in både McCarthy, och Carlton Cole, men West Ham lyckades inte skapa lika mycket som de ville. Bortsett från straffsparken och ett skott i stolproten hade Almunia en lugn dag på jobbet. Istället dundrade Fabregas fram på andra sidan planen. Spanjoren avancerar mot straffområdet och chippar upp bollen på Matthew Upsons hand - solklar straff. Fabregas tog straffen själv och gjorde det Diamanti inte kunde - nämligen mål.

Tre poäng och serieledning. Låt oss nu hoppas både Chelsea och United får stryk så vi kan behålla den åtminstone en vecka till.

Arsenal: Manuel Almunnia, Emmanuel Eboue, Sol Campbell, Thomas Vermaelen, Gael Clichy, Samir Nasri (74), Denilson, Alex Song, Cesc Fabregas, Andrey Arsjavin (84), Nikclas Bendtner (57)

Avbytare: Fabianski, Sagna (74) Silvestre, Rosicky, Walcott, Eduardo (84)

Varningar: Campbell (gult) Vermaelen (rött)

Domare: Martin Atkinson