Medlemmar: 7776 st.
Visa menyn

Var finns känslan?

lör 25 feb 2006 kl 19:12

Tänkte gå och skriva dessa rader redan i halvlek i matchen mot Blackburn, Hejdade mig och trodde i min enfald, som den värmlänning man är, att det kanske "årner säj". Men det gör inte det längre.

Vad som slår mig mest när man jämför ett lag som vårt kontra Blackburn är bristen på vilja och engagemang hos våra spelare. Man kan tycka vad man vill om Bellamy, Tugay, Savage eller vem som helst som mötte oss i den matchen. De ville ta bollen, de ville ta de jobbiga löpningarna, de ville skita ner sig på mitten, de ville springa ännu mer.
Savage själv sänkte ju vårt mittfält idag med sin offervilja.

En annan sak är arbetsviljan. Arsenal måste lida av ett kollektivt gamnackesyndrom. Från att ha gjort en jättematch i tisdags så blir det pannkaka av allt mot ett Blackburn på ett förmodat svinkall, halvbesatt Ewood Park. Var finns arbetsmoralen och viljan i en sådan match?

Thierry Henry är på många sätt en gudabenådad fotbollsspelare som jag inte skulle vilja byta bort för alla hockeybilder i världen. Men jag blir så förbannat trött på hans attityd när det går honom emot. Man kan endast likna honom med en grinig, bortskämd skitunge. Va fan, han är ju kapten och ska väl om någon stämma i bäcken när det går tungt.

Återgår lite till det där med attityden. Kanske är det bara jag som tycker så här, men har ni sett några Arsenalspelare snackat med varandra under en match? Det finns ju inte en enda spelare, bortsett från Lehmann, som säger ifrån. Alla andra går bara omkring och deppar i motgång och ingen finns där för att gjuta mod i spelarna.

Jag tänker inte ge mig in i Vieirasnacket, men vi saknar, som man säger i NHL, en "grinder". En tuff jävel som sliter och sliter. Gör skitgörat och låter andra ta äran. En kille som har pondus och på något sätt sätter skräck i motståndarna. Vi har ingen sådan spelare idag, och inte lär vi få någon heller.
Den ende som har en viss potential till det är som jag ser det Flamini. Tyvärr brister ju han på andra sätt.
***
På tal om något helt annat...
Vilket fantastiskt vinter-OS det har varit. Har ju förmånen att jobba där det finns c:a 50 st tv-apparater uppsatta så jag har inte missat mycket.
***
Fjoll-OS är i stan.
Schlagerfestivalen och dess anhang har landat i Karlstad. Elton John hade myst om jag säger så...
***
För dagen så är vår enda chans att spela CL-fotboll nästa år att vinna turneringen. Med det här tempot i poängsamlandet är vi snart även i fara för att missa UEFA-cupspel.
***
Vi behöver en "Sundintyp" som lagkapten.
***
Lag Norberg är utan tvekan våra coolaste guldmedaljörer hittills. Hearts on fire!!!
***
Är storstjärnorna bortskämda tror ni?
USA's lagkapten Mike Modano berättade om vad han tyckte var en av orsakerna till att USA blev utslagna i hockeykvarten i OS.
- Organisationen är dålig. Våra fruar fick betala flygbiljetten till Turin på egen hand!
Synd om Modano och alla andra i hans löneklass.
Spräck bubblan och kom ut i den riktiga världen för fan. Pinsamt att knäcka en sådan kommentar när det finns folk som har det allt annat än bra ställt.