Medlemmar: 7780 st.
Visa menyn

Svarta december

tis 20 dec 2005 kl 12:13

Man hade knappt börjat glädjas att Arsenal i år slapp formsvackan i november, som har förföljt oss de senaste åren, förrän man förstod att svackan bara att flyttat en månad framåt.

Med 3 förluster av 3 möjliga så har det satt vårt kära Arsenal i ett läge där vi kan glömma ligasegern och istället får koncentrera sig på att kriga om en Champions League plats. Mot storlag som Bolton, Wigan och Tottenham!!
Visst var det ett chanstagande av att göra sig av med Vieira och inte ersätta honom med en etablerad spelare. Kanske inte så mycket på planen, för de matcher jag har sett honom i Juventus så har han inte imponerat, men däremot som kapten. Wengers tanke om att de unga spelarna skulle få chansen var god, men det gjorde istället att de äldre spelarna har fått tagit ett så stort ansvar att det har hämmat deras spel. Tänker då främst på Gilberto som inte alls har kommit upp i den klass vi är vana att se honom i och detta tror jag främst beror på att han känner att han både måste spela sitt vanliga spel samt även hjälpa Fabregas. Även Henrys spel tror jag är hämmat av det ansvar han känner, dels för att det är han som ska göra målen, men även att han som kapten måste koncentrera sig på att hjälpa sina medspelare också. En spelare som har en roll där man måste spela mer fysiskt har mycket lättare att vara en bra kapten då man med sitt uppoffrande spel kan få med sig sina medspelare.

Nu hur ska Wenger ta oss ur denna situation vi nu har hamnat i. Ska vi värva oss ur den eller ska nuvarande spelare få ytterliggare chanser. Hur han än gör så kommer han att göra fel. Börjar han värva en massa spelare så kommer signalerna till de unga spelarna som spelar på den platsen vara att de inte håller. Om han inte värvar och spelet inte blir bättre så kommer han få både de äldre spelarna och troligen även supportrarna mot sig.
Min förhoppning är att han inte överger sin strategi att inte värva föredettingar bara för att de gjort sig ett namn, men att han däremot vågar öppna plånboken och köpa den spelare han vill ha trots att den kostar lite mer pund än han från början hade tänkt sig.

*****

Hade tänkt skriva en krönika om varför ingen har sett hur Chelsea ska besegras, nämligen genom att ta bort Lampard och så väljer Wenger att göra detta. Tyvärr blev det ju förlust ändå, dock inte pga av Lampard, utan istället pga 1 stolpe som inte ville att bollen skulle, 2 som ville att bollen skulle in, 2 stora ytterbacks misstag samt en linjedomare som under ett anfall höll division 5 klass.

*****

"Domaren och linjemännen spelade i samma lag – Chelseas lag". Hoppas verkligen inte att Wenger har sagt detta uttalande. Sådana där saker kan den dryge portugisen få hålla på med.

*****

Barcelona har ett grymt anfallspar i (enligt FIFA) världens tredje bästa spelare och världens bästa. Tyvärr så säger magkänslan att tredjelänken i deras anfall kommer vara den som kom fyra i omröstningen.