Medlemmar: 8088 st.

Arsenal hade ingen lycka på Britannia Stadium.

Stoke för starka för Arsenal

sön 8 maj 2011 kl 14:55

Arsenal kom till matchen med en del skadebeskymmer men med ett gott självförtroende. Men Stokes vilja och taktiska kunskaper kunde man inte besegra.

På ett soligt men blåsigt Britannia Stadium gästade Arsenal under söndagseftermiddagen i ett försök till att sätta press på Chelsea och Manchester United inför kvällens stormatch. Ett Arsenal utan trion Nasri, Fabregas och Clichy som stod över på grund av diverse skavanker. Aaron Ramsey fick nytt förtroende vilket betydde att han fick ställas emot Ryan Shawcross för första gången sedan benbrottet.
Redan ifrån start så var det uppenbart hur hemmalaget tänkte genomföra matchen. Stoke parkerade tidigt bussen på egen planhalva och lät Arsenal ha bollen och förpassa den runt i laget bäst man ville.

Arsenals bästa målchans i första halvlek kom redan efter fem minuter. Efter en upprullning a la ett handbollsanfall serverade Ramsey bollen till Robin van Persie som dock förpassade bollen över Begovic hemmabur.
Stoke var desto effektivare i sitt anfallsspel. Efter att Arsjavin klantigt förorsakat en frispark på Arsenals vänsterkant kunde man ta ledningen. Den gamle Arsenalliraren Jermaine Pennant slog frisparken till en helt fri Kenwyne Jones som med hjälp av magen såg till matchen inte längre var mållös.

Matchbilden förändrades inte nämnbart efter målet utan Arsenals bollinnehav bestod utan att skapa några målchanser. Istället var det Stoke som gjorde även nästa mål. Pennant kunde snappa upp en felpass ifrån Ramsey och avancera till ett skottläge som, efter en touch på Djourou, resulterade i en otagbar båge över Szczesny och målskörden hade fördubblats.
Arsene Wenger agerade inför den andra halvleken med ett dubbelbyte. In kom Marouane Chamakh och Nicklas Bendtner medan Aaron Ramsey och Andrej Arsjavin fick stiga åt sidan. Någon nämnvärd effekt blev det dock inte då Stoke fick en farlig chans ånyo. En väl slagen hörna nådde Robert Huth som både nickade bollen över målburen och skadade sig i samma situation.

Arsenal lyckades inte skapa något beaktansvärt tryck på hemmalaget trots underläget och ett stort bollinnehav. En stor frustration visades av flertalet spelare. Bland annat Nicklas Bendtner som valde att hyvla bort benen på Pennant vilket av förklarliga själ resulterade i en skiva ost.
I den 71:a minuten skapar Arsenal en riktigt bra målchans. Bendtner spelar fram bollen till van Persie som får helt rent läge framför mål. Men avslutet blir inte bättre än att Begovic med en vacker räddning kan rädda målet ifrån påhälsning.
Men Arsenal skulle reducera. Föga oväntat var det Robin van Persie som hittade rätt i den 81:a matchminuten. Ett lågt men väldigt hårt skott letade sig in bakom hemmamålvakten. En glädje som blev kortvarig. Minuten senare visade Arsenal försvar bristande kvalité då Jon Walters gjorde 3-1 efter passning av Djourou(!). Ett resultat som stod sig matchen ut.

Dagens förlust innebär att Arsenals titelchans även är borta rent teoretiskt om Manchester United tappar poäng ikväll. Det innebär också att kampen om pallplatsen med Manchester City lever i allra högsta grad. City ligger i skrivandets stund fem poäng bakom Arsenal men med en match mindre lirad.

Nästa match för Arsenal är söndagen den 15 Maj då Aston Villa gästar Emirates.

MATCHFAKTA

Stoke-Arsenal 3-1 (2-0)
Målen: 1-0 (28) Kenwyne Jones 2-0 (40) Jermaine Pennant 2-1 (81) Robin van Persie 3-1 (82) Jon Walters
Varningar, Stoke: Pennant  Arsenal: Bendtner, Wilshere
Utvisningar, Stoke: - Arsenal:-
Domare: Mark Halsey
Publik: 28 000.