Medlemmar: 7768 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta är orolig för bristen på CL-fotboll

"Avsaknaden av Champions League är ett problem"

mån 2 mar 2020 kl 10:56

I dagarna släpptes Arsenals finansiella rapport och för första gången sedan 2002 rapporterades en förlust. Arteta erkänner att avsaknaden av CL-fotboll är ett problem.

I den senaste finansiella rapporten rapporteras en förlust för första gången sedan 2002 - och det handlar om lite drygt 27 miljoner pund. En stor del av detta kan härledas till bristen på Champions League-fotboll då vi de senaste säsongerna istället huserat i Europa League där intäkterna är betydligt mindre. I dagsläget är inte heller EL-fotboll garanterad nästa säsong vilket skulle ha en ännu större påverkan.

Det är inte bara intäkterna som påverkas av avsaknaden av Champions League, utan också möjligheten att behålla gamla och värva nya spelare. Någonting som är högaktuellt nu när Auba bara har ett år kvar på kontraktet och Barcelona är och sniffar i krokarna.
- Att missa Champions League ytterligare en säsong påverkar klubben negativt, sa Arteta till Sky Sports.
- Alla spelare i världen vill spela Champions League och om det är ett alternativ att presentera för spelare så är chansen större att de skriver på ett kontrakt eller förlänger ett redan befintligt avtal. Finansiellt har det en stor påverkan för klubben är byggd för att vara i Champions League. Du kan hålla allt flytande i en eller två säsonger men därefter måste du börja fatta svåra beslut.

- Vi har inget utrymme för felbeslut, så det är viktigt med tydliga processer och tankar kring vad vi kan förbättra och hur vi ska göra det. Sen gäller det att genomföra det utan att tveka.

Arteta är dock fortsatt positiv till att klubben kommer klara av att ro detta i hamn.
- Jag över övertygad om att sättet som vi vill arbeta på kommer att lyckas. Jag vet inte hur lång tid det kommer att ta, eller hur mycket tid eller pengar det kommer att kosta, men jag är övertygad om att vi kommer klara av det.