Medlemmar: 7776 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta ville inte utmana ledningen med kommentarerna efter Liverpoolmatchen.

Arteta: "Alla har samma ambition"

lör 18 jul 2020 kl 11:05

Kommentarerna efter Liverpoolmatchen kändes som en tydlig passning till Stan Kroenke. Nu säger Mikel Arteta att det inte var syftet.

Direkt efter segern mot Liverpool i onsdags snackade Mikel Arteta med Sky och där kom intervjun att handla en del om sommarens transferfönster och hur mycket pengar som finns att handla för.
Han kunde inte säga om det finns pengar tillgängliga och om det var oroande sade han:
- Det är ett stort bekymmer. Vi måste se hur de bygger de här trupperna. Det finns ingen magi. Man behöver förstärka truppen med kvalitet, kvalitetsspelare och du behöver en större trupp för att vara med och tävla. Det är en utmaning.

Många tolkade detta som att Arteta försökte sätta press på Arsenal ledning och ägare. Att det var ett budskap till Stan Kroenke. Vill man ha en ett framgångsrikt lag behöver man satsa pengar. Annars går det inte.
Men inför kvällens FA-cupsemifinal mot Manchester City ville spanjoren rikta om det hela.
- Om det misstolkades så var det inte min mening, säger han.
- Vi jobbar så tätt med ledningen och ägarna i den här klubben för att ta fram en plan som vi behöver för att ta klubben framåt. Alla har samma ambition, vi är inne i det här tillsammans. Men frågar ni mig just nu vad jag har och vad jag kan göra så vet jag vet jag inte det för det finns massor med frågor som vi inte kan lösa just nu.
- En är så klart ekonomi. En annan är att vi inte vet om vi spelar i Europa eller inte. Men det är också spelare som vi inte vet vad som händer med.
- Det är verkligheten. Det handlar inte om att skicka budskap. Vi har samma mål, att försöka ta klubben så snabbt som möjligt till att kunna slåss med topplagen i det här landet och i Europa.