Medlemmar: 7776 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ny match - ny förlust för Mikel Arteta.

Arteta: "Vi måste börja vinna matcher"

sön 20 dec 2020 kl 01:33

Arsenals kris fortsätter. Den vinstfria sviten är nu uppe i sju matcher efter förlusten mot Everton. - Vi måste börja vinna fotbollsmatcher, säger Mikel Arteta.

Det är fasen inte muntert just nu. The Gunners har inte vunnit i ligan sedan i början av november när Manchester United besegrades. Sedan dess: fem förluster och två kryss.
Två poäng av 21 möjliga.
I lördags torsk med 1-2 på Goodison Park.

Rob Holding var sist på bollen när Dominic Calvert-Lewin attackerade i boxen. Sedan kvitterade Nicolas Pepe på straff. Men Everton tog ledningen igen innan vilan när Mina nickade in 2-1.
Andra halvlek blev mållös.
- Vi släppte inte till mycket den här gången heller, men vi förlorade. Två nyckelmoment, ett självmål och en fast situation. Vi svarade upp riktigt bra efter att ha släppt in målet, vi dominerade matchen och skapade tillräckligt med chanser, i alla fal för att inte förlora matchen. Vi träffade ribban. Men vi har inte turen på vår sida och vi står inför en stor kamp, säger Mikel Arteta.

Han var dock nöjd med spelarnas prestationer som helhet.
- Vi kan se hur spelarna försöker, hur viljan finns där, att de kämpar. Det går inte att ifrågasätta det. Men just nu förlorar vi fotbollsmatcher. Vi gjorde det mot Burnley utan att släppa till ett enda skott på mål. Idag såg det ut som att det inte behövdes allt för mycket för motståndaren medan vi genererar chanserna men inte gör mål.

Spanjoren ville inte peka ut någon syndabock när Yerry Mina nickade in segermålet på första stolpen på en hörna i slutet av första halvlek.
- Det handlar inte om något individuellt, det är kollektivt sak.
- Vi sköt 15 skott men jag tror att bara två var på mål. Den siffran behöver vara högre för att vinna matcher. Men det är vår verklighet.

Arteta kommenterade också spelarnas självförtroende och om förtroendet för honom finns i omklädningsrummet.
- Grabbarna kämpar, de är tillsammans och de är arga.
- Det är självförtroende, det är motstånd. En mix av allt. Just nu måste vi börja vinna fotbollsmatcher och Premier League är huvudprioritet.