Medlemmar: 8124 st.

Arsenal v Southampton

Enkel seger - Arsenal tar tre viktiga poäng

lör 11 dec 2021 kl 15:58

Efter en svag inledning dominerade Arsenal resten. Två snabba mål satte spiken i kistan och Gabriel fyllde på med ett tredje i andra.

Arsenal

Ramsdale, Tomiyasu, White, Gabriel, Tierney, Partey, Xhaka, Saka, Ödegaard, Martinelli, Lacazette.

Avbytare: Okonkwo,Maitland-Niles, Holding, Soares, Pepe, Tavares, Lokonga, Smith Rowe, Nketiah.

Southampton

Caballero, Walker-Peters, Stephens, Bednarek, Ward-Prowse, Redmnd Broja, Livramento, Armstrong, Diallo, Tella.

Avbytare: Lewis, Lyanco, Long, Perraud, Djenepo, Smallbone, Elyounoussi, Walcott, Valery.

Första halvlek:

0: Tankar om startelvan? Ska vi vinna idag eller?
1: Då är vi igång på Emirates.
4: Gabriel sen sen in i en tackling på egen planhalva och blir varnad.
6: Tomi tappar sin gubbe som skjuter, enkel räddning för Ramsdale.
6: Nytt läge för bortalaget när Gabriel slår en bedrövlig pass ur egen backlinje. Skottet blockeras och går över ribban till hörna.
8: Arsenal slarvar igen. Ramsdale får göra en bra enhandsräddning.
11: De första elva har varit fullständigt bedrövliga från Arsenals sida. Nu ny hörna till Southampton.
13: Laca med en fin tackling på mittfältet som nära blir kontring, men domaren blåser frispark.
13: Skott kommer, Ramsdale styr ut till hörna.
15: Arsenal tar sig över på offensiv planhalva för typ första gången i matchen. Martinelli springer ner på kanten och fixar hörna.
17: Gult kort Saka. Yttern springer ner Walker-Peters precis utanför boxen.
18: Ward-Prowse tar frisparken och skruvar den strax utanför Ramsdales vänstra kryss.
21: MÅÅÅÅL!!! VILKEN JÄVLA BALJA!!! LACAZETTE!!!!
21: Arteta-boll i ett nötskal. Först är vi nära att tappa boll i egen box, sen sätts det fart offensivt och Saka spelar in en boll snett inåt bakåt på Laca som dundrar upp den i krysset. Hatten av.
26: MÅÅÅL! ÖDEGAARD!!! Southampton har gått från att se ut som Bayern Munchen till ett pojklag. Tierney missar först sin nedtagning, träffar första gubben med sitt inlägg, men får ändå nicka in den på Ödegaard som nickar in den i krysset.
29: Arsenal hamnar tre mot en efter bra jobb av Martinelli på mitten. Lacazette får bollen i djupet men fransmannen fastnar lite mellan tankarna och läget försvinner. Bortalaget är i brygga och behöver en teknisk paus. Domaren "byter armbindel".
36: Inte mycket att rapportera frånd e senaste fem minuterna. Spelet har väl lugnat sig något i chansväg, men det har börjat svänga fram och tillbaka lite mer efter en period av Arsenal-dominans.
40: Saka med ett fint läge efter att Ödegaard fint snappat upp ett uppspel och klackat fram den till yttern. Men det gick till hörna.
41: Hörnan knappt ens nämnvärd.
41: Byte, Armstrong nere i gräset med smärta. Han tvingas bytas mot Elyounoussi.
45+1: Southampton filmar till sig en frispark efter att Partey varit något klantig. Bra frisparksläge igen.
45+1: Ward-Prowse igen - via muren och ut till hörna.
45+2: OTROLIG utspark av Ramsdale som sätter Martinelli i djupet. Brassen springer sig fri, men lite Walcott-igt är han för snabb för sig själv och snubblar lite på boll. Hörna.
45+3: Lite kaos i straffområdet, Arsenal skriker på hands, men det blir ny hörna.

Paus 2-0
Från bedrövlig till bra till medium. Ändå helt okej start på denna lördagseftermiddag.

Tankar i halvtid:

Lacazette
Fransmannen visar vad vi vill ha för typ av anfallare här i första halvlek. Tyvärr är han väl själv inte svaret på vår jakt. Laca är tyvärr allt för ojämn i sina insatser i vår tröja - men det är en sådan här anfallare vi vill ha. Stark, farlig och bra avslut.

Ödegaard
Tre mål på tre matcher, hatten av. Prestationsmässigt hans bästa match av dessa tre idag.

Svajet i backlinjen - ett måste?
Det kanske är så att vi, för att göra sådana där mål, spela ett sådant där fint anfallspel där vi sätter enorm press, behöver göra fel och spela fel 300 gånger. Vem vet. Om så, kanske det är värt det i längden?

Andra halvlek:

45: Spelarna är ute igen, nu kör vi andra halvlek.
51: Inte mycket att skriva om från första fem av andra. Arsenal försöker lite i offensiven men lyckas inte med något nämnvärt. Defensiven känns stabilare.
52: Ödegaard skjuter från distans, en bit över.
54: Ramsdale med årtusendets TV-räddning. Men kul för britten att få synas lite.
56: Gabriel lite farligt ute i egen box, men lyckas rädda upp det bra.
58: Ödegaard får sånär fram en pass till Martinelli i boxen, men hörna Arsenal.
59: Viaplay dog på Flying Horse, men jag hör att Arsenal har en boll i nät. Martinelli avvinkad för offside.
60: Målet bortdömt.
62: MÅÅÅL! 3-0. Denna gång döms målet inte bort. Den andre brassen, den andre Gabriel gör mål. 3-0.
63: Martinelli slår in en fin hörna och Caballero hänger tvätt. Gabriel nickar in 3-0.
64: Martinelli med en boll i stolpen efter ett fint anfall! Ödegaard med returen men den täcks ut.
65: Tomiyasu når högst på hörna, men Caballero gör en superfin räddning och ny hörna Arsenal.
67: SAKA i stolpen. Herregud. Nu är det otur. Borde stå 5-0.
70: Byte, Gabriel mot Holding (som har hår igen).
70: Byte, Broja mot Lyanco.
73: Ramsdale får göra en fin räddning på ett skott från boxen. Hörna Soton.
75: Ramsdale med ännu en fin räddning.
76: Hörnan blev en ny hörna.
76: Ramsdale boxar undan fint.
81: Byte Xhaka ut och Lokonga in.