Medlemmar: 8059 st.

Trossard sätter nästan dit 3-0 bakom Sa.

Live: Arsenal v Wolverhampton

lör 2 dec 2023 kl 15:54

Trots lite nerv på slutet så räckte det fina jobbet i första halvlek. Arsenal vinner med 2-1 och behåller förstaplatsen i Premier League.

Arsenal

Raya, Tomiyasu, Saliba, Gabriel, Zinchenko, Rice, Trossard, Odegaard, Saka, Martinelli, Jesus

Bänken:

Ramsdale, White, Kiwior, Cedric, Elneny, Jorginho, Nelson, Havertz, Nketiah

Wolverhampton

Sa, Semedo, Dawson, Kilman, Toti, H. Bueno, Bellegarde, Traore, Doyle, Hwang, Cunha

Bänken:

Bentley, Doherty, S. Bueno, Silva, Kalajdzic, Sarabia, Chirewa, Whittingham, Hubner

Första halvlek:

1: Där är vi igång på Emirates Stadium.
6: MÅÅÅÅÅL!!!! BUKAYO SAKAAA!!!
6: Ödegaard till Jesus till Tomiyasu till Saka och sen ett enkelt avslutt i bortre som sätter dit 1-0 till Arsenal.
6: Det där var ett vackert mål. En bra laginsats och ett bra avslut.
13: MÅÅÅÅÅL!! ÖDEGAAARD!!!!
13: Det är fullständigt briljant fotboll.
13: Rice drar en macka till Saka som slår ett långt inlägg till Zinchenko som väggar med Jesus och hittar Ödegaard i boxen. Fotbollsgodis.
20: Det är ruskigt nära 3-0 när Trossard flyger fram i boxen. Men den här gången tar Sa tag i bollen.
23: Byte. Sa har ont och tvingas till byte. In går istället Bentley.
25: Nära 3-0 igen när Arsenal anfaller, men skott blockeras två gånger om.
26: Martinelli gör bort Semedo och blir kapad i samma veva. Strax utanför boxen i bra inläggsläge.
27: Hörna Arsenal.
32: Wolves har för första gången i matchen lite etablerat spel på offensiv planhalva. Men inga farligheter ännu.
33: Frispark will Wolves i ett ganska bra inspelsläge efter en lite onödig tackling av Ödegaard.
36: Zinchenko tappar boll på mittplan, men Martinelli gör ett fint hemjobb.
37: STOLPE! Saka till Martinelli som avslutar mot bortre - men träffar stolpen.
37: Skott utanför av Rice.
38: Hörna Arsenal.
38: Ruggigt nära 3-0 igen. Saka hittar in med en fin boll som skarvas av Gabriel till Jesus på bortre, men avslutet utanför.
38: Det hade nog dömts bort för offside vid en kontroll. Men Arsenal spelar briljant anfallsfotboll i den här första halvleken.
45+1: Sju minuters tilläggstid.
45+3: Bra anfall av Arsenal. Fin boll i djupet på Jesus som skjuter, men den nyinbytte keepern Bentley klarar.
45+4: Farligt anfall från Wolves, men Gabriel står för dagens defensiva insats och gör en riktigt fin brytning med ett långt ben.
45+6: Martinelli klack-passar till Trossard som skjuter, men utanför.
45+6: Farligt när Arsenal slarvar i försvaret. Saliba och Zinchenko missförstår varandra lite och Raya tvingas agera snabbt och kommer ut fint och blockerar läget.

Paus 2-0

Andra halvlek:

46: Dags för andra halvlek!
48: Arsenal börjar andra halvlek bra. Inspel i boxen och Jesus blir fasthållen i armen. Men ingen direkt respons från domaren.
49: VAR tyckte inte heller det var mycket nog för att få en straff.
53: Bra räddning av Raya. Wolves anfaller bra och kommer igenom på sin vänsterkant. Cunha vänder och vrider och skjuter, men skottet har Raya full kontroll på.
58: Trosssard testar skott, men en bit över.
62: Byte Bueno och Bellgrade ut, Doeherty och Sarabia in.
64: Bra av Arsenal. Ödegaard peggar upp till Rice som drar till precis utanför halvmånen, men skottet ett par meter utanför.
67: Byte Jesus ersätts av Nketiah.
68: Gult kort. Saliba. Sviten är bruten.
75: Bra skott av Saka på distans, men skottet över.
77: Byte Martinelli ut och Havertz in.
79: Byte Tromiyasu satte sig ned skadad och Ben White hoppar in istället.
83: Bra anfall av Arsenal. Trossard frispelas men blir störd i skottögonblicket. Returen till Saka som skjuter men skottet blockeras.
84: Gult kort. Carlos Cuesta blev visad det gula kortet efter en lite för stark rektion på bänken.
86: Mål. Cunha gör 2-1.
86: Det är Zinchenko som återigen är lite för långsam med bollen och tappar den. Cunha trycker till och sätter den i krysset. Otagbart för Raya.
88: STOLPE... Nketiah spelas fri genom en jättefin pass av Ödegaard. Men strikern träffar stolpen.
89: Hörna Arsenal.
90: Hörna Arsenal.
90: Netiah såg ut att bli lite väl brutalt behandlad av Wolves i och med hörnan och det där är nog inte omöjligt att det ska vara straff.
90+1: Sex minuters tilläggstid.
90+2: Nu ska det kollas om straffen är straff.
90+2: Dubbelbyte. Kiwior och Jorginho ska in. Saka och Ödegaard ut.
90+2: Byte Wolves. En lång kille ersätter en kort kille.
90+6: Wolves pressar men Raya går ut och plockar ner inlägget säkert.
90+9: Gult kort Cunha.