Medlemmar: 7781 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Får vi se Ivan Toney i Arsenal i januari?

Toney-affär blir svårlöst: "Kan inte se det hända"

ons 3 jan 2024 kl 22:56

Arsenal visar intresse för anfallaren Ivan Toney, 27. Men en januari-affär ser ut att bli svår då Brentford skulle kräva 100 miljoner pund, enligt The Athletics David Ornstein.

Brentfords skyttekung Ivan Toney, 27, bröt mot FA:s regler när han bettade på engelska ligamatcher, bad bekanta göra det åt honom eller delade med sig av information som var användbar i bettingsammanhang.
Straffet? Han stängdes av från all professionell fotboll i åtta månader och fick böter på 50 000 pund.
Den 16 januari har det gått åtta månader, vilket gör att han är tillgänglig för Brentford i nästa ligaomgång, när de möter Nottingham Forest den 20 januari.

Trots att anfallaren, som förra säsongen gjorde 20 mål på 33 ligamatcher, inte spelat på ett tag är han het på transfermarknaden.
De senaste veckorna har ryktena kring Arsenals intresse för anfallaren blossat upp igen – efter att Gunners haft det förtvivlat svårt med målskyttet.
Enligt The Athletic-journalisten David Ornstein är flera i ledande positioner inom Arsenal fortsatt stora beundrare av Toney. Däremot är det troligaste utfallet att 27-åringen inte lämnar Brentford i vinter – av flera anledningar:
Bryan Mbeumo är skadad och Yoanne Wissa är på afrikanska mästerskapen - vilket gör att de offensiva alternativen redan är få i Brentford, som krigar för sin överlevnad i Premier League.

Avvaktar Arsenal till sommaren kan de, enligt Ornstein, komma ner i pris då han i så fall bara skulle ha ett år kvar på kontraktet. Vid en affär i januari uppger The Athletic-journalisten att Brentford skulle kräva en prislapp som snuddar på Declan Rice rekordövergång från West Ham, som enligt The Telegraph låg på 105 miljoner.
– Brentford skulle förvänta sig runt 100 miljoner pund. Skulle det vara Arsenal i januari? Just nu kan jag inte se det hända, säger Ornstein i podcasten The Five insider.