Emirates Stadium
Leicester CityLeicester City

Dramatiskt när Arsenal avgjorde sent

tis 18 jun 2024 kl 10:51

Det borde ha blivit en stor och enkel seger - men det blev något helt annat. Men Arsenal lyckades greja tre poäng på stopptid hemma mot nykomlingen Leicester City.

Arsenal hade 36-5 i skott, 16-3 i skott på mål och 17-0 i hörnor. xG:t vann man med rekordhöga 4,37-0,27. Ändå blev det ett drama långt in på stopptid i andra halvlek hemma mot Leicester City.
Mikel Arteta kunde välkomna David Raya tillbaka i spel - men fick klara sig utan Ben White, Oleksandr Zinchenko, Takehiro Tomiyasu, Kieran Tierney, Mikel Merino och Martin Ödegaard.
Elvan blev den samma som i 2-2-mötet med Manchester City förra helgen.

Även fast Leicester City inledde ganska piggt så var det Arsenal för hela slanten. Hög press, tidiga bollvinster och konstant tryck på gästerna som hade stora problem under matchens första 45 minuter.
Det borde ha varit avgjort redan i paus.
Bukayo Saka testade långskott och Gabriel Martinelli hade sina lägen. 1-0 kom också från brassen i den 20:e minuten. 23-åringen, som inte nätat sedan 4 mars, sköt i fel hörn efter inspel av Jurriën Timber och danske Mads Hermansen i Leicesterkassen var chanslös.

Arsenaldominansen fortsatte efter målet även fast chanserna inte var lika heta. Det skulle dröja en kvart innan nästa bra läge dök upp. Trossard hittade Kai Havertz i boxen, men tyskens nick smet utanför.
Det skulle dock bli 2-0 innan vilan.
Den här gången med Martinelli som framspelare. Han hittade snyggt Leandro Trossard inne i boxen och belgaren vinklade delikat in 2-0.

Alla trodde så klart att matchen var över, men inledningen av andra var katastrofal med Arsenalögon sett. Helt oförtjänt och turligt kunde gästerna reducera redan efter 68 sekunder.
Facundo Buonanottes frispark nådde James Justin vars nick som träffade Havertz helt ställde David Raya som kom till spel trots veckoproblem efter Citymatchen.
Arsenal var dock ytterst nära att återta sin tvåmålsledning ett par minuter senare på en hörna, men Hermansen räddade Gabriels hårda nick. Returen skyfflade Timber över.

Det var inget som pekade på att gästerna skulle krypa närmare för hemmalaget spelade bra. Saka hade en fin chans, Havertz kom i bra läge, men skottet var svagt och Trossard prickade stolpen.
3-1 låg verkligen i luften.
Då, som från en blixt från klar himmel, kom 2-2. Det var i minut 63. Ndidi skickade in ett vänsterinlägg mest på chans, som det kändes. Bakom alla Arsenalspelare smög Justin upp och fick drömträff med högern. Volleyskottet gick stolpe in och Raya var chanslös.
Skulle det bli en sådan här eftermiddag ...

Det var väl egentligen inget som pekade på det trots allt för Arsenal spelade riktigt bra och radade upp chanser. Havertz hade ett kanonläge när han jonglerade i boxen, Declan Rice testade från distans, Trossard hade en finfin chans och inbytte Ethan Nwaneri ett rappt skott.
Varje gång räddade Hermansen - som gjorde en kanonmatcn på Emirates Stadium.
Men på stopptid fick den danske keepern och Leicester kapitulera.
Saka skickade in en högerhörna som Trossard bara bredsidade tillbaka in i gröten av spelare framför mål. Bollen styrdes på Ndidi och förbi Hermansen.
3-2 och vilt jubel.
Gästerna försökte byta in det som fanns för att få till en kvittering, men istället för 3-3 gjorde Havertz 4-2.
Linjedomaren vinkade av för offside, men VAR klev in och ändrade då bollen kom från en Leicesterspelare.
Game over och tre nya fina poäng på kontot.