Medlemmar: 8052 st.

Kai Havertz gjorde mål och assist mot Skottland i öppningsmatchen på EM.

Så har det gått för Arsenalspelarna i EM

ons 19 jun 2024 kl 17:15

Första omgången i EM är färdigspelad. Där fick vi se Kai Havertz i målprotokollet med sin iskalla straff och William Saliba gjorde sin första start i ett internationellt mästerskap.

Kai Havertz, Tyskland: Fick 62 minuter på planen i inledningsmatchen och gjorde en fin insats på topp med en assist till 2-0 och satte själv straffen iskallt till 3-0. Matchen mot Skottland slutade 5-1.

Kieran Tierney, Skottland: Det blev en tidig uppförsbacke för Kieran Tierneys Skottland då Tyskland snabbt tog ledningen och innan paus fick Skottland en spelare utvisad vilket gjorde att uppförsbacken blev ännu större för Skottland. Kieran Tierney fick 77 minuter på planen.

David Raya, Spanien: Satt på bänken mot Kroatien och fick se sitt land vinna med 3-0.

Jorginho, Italien: Efter en chockstart där Albanien lyckades göra EM:s snabbaste mål någonsin redan efter 23 sekunder så lyckades Italien snabbt hitta tillbaka och vinna matchen med 2-1. Jorginho spelade hela matchen och var högst involverad i spelet då han var den spelaren med flest bolltouch på planen, 136 stycken.

Jakub Kiwior, Polen: Spelade hela matchen mot Nederländerna, hade ett flertal fina ingripanden och ett skott på mål som målvakten räddade.

Bukayo Saka, England: En fin prestation på sin högerkant i vanlig ordning. Spelade fram till 1-0 som även blev slutresultatet i matchen mot Serbien, han blev sedan utbytt i minut 76.

Declan Rice, England: Höll ihop mittfältet i England under hela matchen mot Serbien.

Aaron Ramsdale, England: Fick se sitt land vinna från bänken.

Oleksandr Zinchenko, Ukraina: Spelade hela matchen i förlusten mot Rumänien med 3-0.

Leandro Trossard, Belgien: Med i startelvan i matchen där Belgien förvånansvärt förlorade mot Slovakien med 1-0, blev utbytt i den 74:e minuten. Han hade två lägen där ena skottet gick över ribban och den andra räddades av målvakten.

William Saliba, Frankrike: Spelade i mittlåset i matchen mot Österrike som fransmännen vann med 1-0.