Medlemmar: 8051 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Emile Smith Rowe jublar efter ett mål mot Chelsea i 4-2-vinsten på Stamford Bridge i april 2022 - vilket skulle visa sig bli hans sista Premier League-mål för Arsenal.

Officiellt: Smith Rowe till Fulham

fre 2 aug 2024 kl 15:06

Emile Smith Rowes övergång till Fulham har nu offentliggjorts.

En Arsenal-karriär som kunde ha blivit så mycket mer har, i alla fall för ett antal år framöver, nått sitt slut. Efter många fina insatser men också många och långa skadeuppehåll är Emile Smith Rowe numera officiellt en Fulham-spelare - en övergång som är lätt att förstå för alla inblandade men som också lämnar de flesta Arsenal-supportrar med en känsla av vemod för han har alltid varit en publikfavorit och känslan är att han kunde ha gjort så mycket mer om han hade fått vara hel och frisk. Han var en stor del i att vända utvecklingen säsongen 2020/21 när Arsenal vände vad som var på väg mot en med fotbollsmått mätt fullständig katastrof till att förvisso inte sluta högre än åttonde plats, men detta bara enstaka poäng ifrån en plats på topp fyra.

Nu flyttar han emellertid alltså till Craven Cottage och Fulham där han kanske kan få en nystart i karriären. Hur mycket vi än hade velat se honom komma tillbaka till forna dagars glans är det knappast troligt att det hade varit möjligt i Arsenal, men i Fulham kommer han att kunna börja om lite mer från noll och det kommer inte att vara samma krav på honom att gå in och prestera från minut 1 utan han kommer att ha bättre möjligheter där att spela sig i form sakta men säkert.

Övergångssumman sägs ligga på totalt 34 miljoner pund om alla klausuler slår in, med minst 27 miljoner garanterade och det får ändå anses som mycket bra betalt för en spelare med Smith Rowes skadehistorik.

Vi får tacka för fina insatser i Arsenal-tröjan och önska honom lycka till (förutom i matcherna mot oss förstås) i Fulham.