Medlemmar: 7957 st.

Trossard gör 1-0.

Live: Arsenal v Bayer Leverkusen

ons 7 aug 2024 kl 18:04

Arsenal har ökat tempot inför säsongsstarten. Bayer Leverkusen blev överkörda med 4-1 och både Havertz och Trossard visade båda på fin form.

Arsenal

Raya, White, Saliba, Gabriel, Zinchenko, Jorginho, Havertz, Ödegaard, Vieira, Trossard, Jesus

Bänken:

Ramsdale, Setford, Heaven, Lewis-Skelly, Nichols, Partey, Rice, Nelson, Nwaneri, Saka, Martinelli, Nketiah

Bayer Leverkusen

Kovar, Hincapie, Tah, Kossounou, Wirtz, Terrier, Tapsoba, Adli, Garcia, Frimpong, Xhaka

Bänken:

Hradecky, Lomb, Hofmann, Andrich, Arthur, Tella, Boniface, Hlozek, Puerta, Belocian

Inför

Matchen finns att ses på Arsenal.com för £10.99 (då ingår även matchen mot Lyon).

1: Där är vi igång på Emirates!
8: MÅÅÅÅÅL!!! ZINCHENKO!!!
8: Det är ett fint mål. Havertz sticker ner i djupet, stannar upp och slår bollen snett inåt bakåt. Där väntar Zinchenko som gör 1-0!
9: MÅÅÅL!!!! TROSSARD!!! 2-0!
9: Trossard sätter en bra hög press och vinner boll. Havertz får den senare till sig i straffområdet och assisterar Trossard som vänder bort sin gubbe och lägger in bollen i öppen kasse. Vilken start.
20: Hörna Arsenal efter fint spel. Trossard hittar Ödegaard i mitten som drar till, men duffar skottet lite och bollen täcks till hörna.
21: Ödegaard slår hörnan nästan direkt på mål - Kovar täcker över till ny hörna. Den hörnan rensas.
25: Trossard gör en bra inledning av matchen. Belgaren driver fram bollen och går på skott strax utanför straffområdet. Kovar får sträcka ut rejält och bollen till hörna.
26: Arsenal försöker göra en halvintressant hörnvariant, men det flög inte fullt ut. Leverkusen får bollen.
32: Gabriel med en riktigt bra brytning när Bayer Leverkusen hittade fram på sin högerkant.
34: Hörna Arsenal.
38: MÅÅÅÅÅL!!! JESUS 3-0!!!
38: Brassen som har gjort en bra första halvlek får sin utdelning. Jesus går med bollen från egen halvlek, vänder in centralt och får avsluta från strax utanför halvmånen. Kovar borde väl ha gjort det bättre på det där skottet, men det är välplacerat nere vid keeperns högra stolpe.
40: Hörna Bayer Leverkusen.
45: Raya får göra en räddning i första halvlek. Frimpong tar sig fram lite farligt och ett skott kommer, men det blir en enkel räddning för spanjoren.

46: Arteta roterar rätt friskt i halvlek. In: Saka, Rice, Kiwior, Lewis-Skelly. Ut går: Saliba, Zinchenko, Jesus, Vieira.
57: Arsenal fortsätter vara det bättre laget i andra halvlek. Inga riktiga målchanser att rapportera dock.
61: Fint spel av tyskarna. Lewis-Skelly lämnar lite av en lucka till Teller som får en fin kross till sig. Men skottet utanför.
62: Bayer Leverkusen gör en rad byten. Arsenal förbereder också ett par stycken.
63: Byte Arsena. Jorginho och Ödegaard ut Nwaneri och Partey in.
66: MÅÅÅÅL!!! 4-0!! HAVERTZ!
66: Nwaneri startar igång anfallet och släpper bollen till Saka på kanten. Starboy drar sin gubbe, slår in en boll centralt i boxen som studsar på Xhaka till Havertz som lägger in 4-0 i öppen kasse.
71: Byten i Arsenal. Gabriel, Ben White och Kai Havertz ersätts av Eddie Nketiah, Josh Nichols och Ayden Heaven.
76: Mål. 4-1.
76: Det är ett rätt fint mål, men det hade nog aldrig hänt om Arsenals förstaelva spelat. Hlozek blir inspelad centralt och ligger tre steg före Kiwior. Anfallaren chippar sedan bollen över Raya fint och reducerar.
81: Byte Arsenal. Leandro Trossard ut och Gabriel Martinelli in.
90: Det blev rätt stor skillnad efter att Arteta bytte in det unga gardet. Leverkusen tog över mer och mer - men överlag en bra match för Arsenal.