Medlemmar: 7899 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ödegaard jobbar hårt för att komma tillbaka så snabbt som möjligt.

Ödegaard: "Jag känner mig mer positiv varje dag"

ons 25 sep 2024 kl 18:20

För första gången berättar Martin Ödegaard om vristskadan som håller honom borta från spel. Han säger att han hade tur - och att han jobbar hårt för att komma tillbaka så snabbt som möjligt.

I matchprogrammet till kvällen möte i Ligacupen mellan Arsenal och Bolton Wanderers skriver Arsenalkaptenen Martin Ödegaard om skadan som gör att han inte kan spela fotboll för tillfället.
Mittfältaren stukade foten illa i Norges Nations League-möte med Österrike på Ullevaal den 9 september.
- Det var en allvarlig stukning på ankeln och jag skadade några ligament där, men det är en del av fotbollen och nu försöker jag bara återhämta mig så snabbt som jag bara kan, skriver norrmannen.

Läkningen och rehabträningen verkar dock gå bra.
Även om varken han själv eller klubben kan säga när han förväntas vara tillbaka i spel.
- Jag gör framsteg och känner mig mer och mer positiv för varje dag. Jag jobbar hårt och min enda tanke är ta mig tillbaka så snabbt jag kan. Jag är på Sobha Realty Training Centre nästan varje dag nu, jobbar hårt och gör allt för att bli bättre. Jag måste dock vara försiktig och inte pusha för hårt. Men samtidigt göra det jag kan för att komma tillbaka så stark och så snabbt jag kan. Jag försöker supporta laget på olika sätt just nu när jag inte kan vara på planen. Det är min situation och jag får göra det bästa utav det.

- Att vara skadad är inget jag är van vid. Jag har haft rätt mycket tur, om det är rätt ord, eller gjort det bra för att undvika skador tidigare, men sån är fotbollen och jag får acceptera det. Jag tycker jag hade otur som fick skadan på det sättet som jag fick den, men det kunde samtidigt ha varit mycket värre. Det var ingen skön stukning och när det kände kände jag att det kunde vara allvarligt. Jag har skadat ankeln tidigare och smärtan jag kände var annorlunda den här gången. Det gjorde mig rädd. Men från det som hände kunde det ha varit mycket värre så jag kom undan på ett sätt. Precis som alla spelare så undrade jag direkt och frågade det medicinska teamet hur länge jag skulle bli borta, men det är lite trixigt att svara på för tillfället. Till en början är det viktigt att få en ordentlig vila och se till att allt läker bra. Sen handlar det om att bli starkare och bygga upp allt igen.