Medlemmar: 8107 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mikel Arteta hoppas Bukayo Saka ska vara okej för spel mot Bournemouth imorgon.

Så här är skadeläget inför helgen

fre 18 okt 2024 kl 12:36

Massor med Arsenalspelare har haft skadeproblem. På dagens presskonferens gav Mikel Arteta en rejäl uppdatering.

Bukayo Saka
Engelsmannen fick en smäll i matchen mot Grekland och klev av tidigt i den andra halvleken. Efter det återvände han till Arsenal. Enda rapporterna som kommit ut var skadan inte var allvarlig och att Lee Carsley valde den försiktiga vägen när han lät Saka vila mot Finland.
- Det är ingen allvarlig skada, säger Mikel Arteta.
- Han gör framsteg och har varit med på en del övningar de senaste två dagarna. Han kunde inte spela andra matchen med landslaget, men vi är hoppfulla. Vi har en träning till i eftermiddag så vi får se om han klarar det.

Kai Havertz
Anfallaren tackade nej till spel med det tyska landslaget på grund av en knäskada. Här verkar det handla om en försiktighetsåtgärd.
- Han hade några problem och de har vi tagit hand om. Han har varit fantastisk. Han har en bra kommunikation med landslaget och deras manager. De förstod situationen, vi modifierade allt vi kunde här och om han tränar bra idag så har han en bra chans att vara tillgänglig, säger Arteta.

Thomas Partey
Mittfältaren stannade i London under uppehållet och spelade inga landskamper med Ghana.
- Han är frisk, säger Arteta.

Gabriel Martinelli
Yttern hoppade in i Brasiliens första match, men sen under helgen fick han problem med en vad och spelade inte den andra matchen. Här finns frågetecken om han kan spela mot Bournemouth.
- Han landade igår så vi har haft ganska kort tid med honom. Han var ute och gjorde vissa övningar för att se hur han känner. Idag kommer en ny träning där vi kommer förstå om vi ska ta risken om han är spelklar eller inte för jag vet vad spelaren kommer att säga - "jag kommer vara fit så klart".

Martin Ödegaard
Det har kommit olika rapporter under uppehållet där en del menat att norrmannen åkt på en setback. Men så ska det inte vara. Han kommer dock inte spela mot Bournemouth - men Arteta öppnar för att en comeback inte är långt borta.
- Han kommer inte vara tillgänglig för den här matchen, men nästa vecka blir det annorlunda. Men han är i den sista fasen av sin rehab så behöver han stryka några grejer från listan, han måste visa att han klarar det. Han behöver känna sig bekväm att göra saker med bollen. Nästa vecka kommer bli viktig för att se hur nära han är.

Takehiro Tomiyasu
Det har surrats om att japanen åkt på en setback på sin knäskada. Han hoppade in i slutet mot Southampton - hans enda match den här säsongen - men det verkar inte troligt att han ska kunna vara med i helgen.
- Vi vet inte (om det är en setback). Det ser tack och lov inte ut som att han kommer att bli borta länge, men vi får se när han kommer tillbaka hur han reagerar på belastningen. Vi behöver honom verkligen, han har varit otrolig.

Ben White, Jurriën Timber och Oleksandr Zinchenko
- De är ganska nära alla tre. Vi ska försöka pusha idag för att se hur det går. Förhoppningvis har vi några positiva nyheter idag och kan ha några spelare tillbaka imorgon.