Medlemmar: 8119 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta försöker få energi i sina mannar.

Arteta: "Vi såg trötta ut"

ons 23 okt 2024 kl 10:15

Arsenal vann med 1-0 på hemmaplan mot Shakhtar Donetskt i Champions League. Men det var inte en övertygande seger - och Mikel Arteta var inte helt nöjd efter matchen.

Arsenal har problem med skador på nyckelspelare.
Och det syntes i gårkvällens match mot Shakhtar Donetskt.
The Gunners började dock matchen bra och styrde första halvlek.
I den 29:e minuten vek Martinelli in från sin kant och sköt. 
Bollen styrdes av en försvarare i stolpen - och sen via målvakt Dmytro Riznyks rygg i mål. 

I den andra halvleken såg det inte lika bra ut. 
Ett byte på Ben White i halvtid gjorde att Thomas Partey fick spela högerback. Och Arsenal förlorade en del av sin centrala press.

- Det var två väldigt olika halvlekar. I den första var vi dominanta och skapade fyra stora, stora chanser. Vi borde ha avgjort matchen med den dominans och mark vi tog. Vi såg trötta ut. Vi saknade den där skärpan med och utan boll för att vinna tillbaka bollen i rätt lägen och gav bort bollen i vissa lägen som tillät omställningar, sa Arteta på presskonferensen efter matchen. 

Och fortsätter:

- Vi hade fler chanser och missade en stor straff. Den känslan var svår att ta sig förbi och sen var vi tvungna att gräva djup. Men de ska ha en eloge. De är ett bra lag och när man ger dem utrymme så såg de riktigt farliga ut i omställningarna. Men överlag, det här är Champions League, seger och hållen nolla.

Vad gör ni för att få tillbaka energin efter att ha sett trötta ut?

- Vi spelade för två kvällar sedan där spelare nyss varit på landslagsuppehållet i Brasilien och många andra länder. Jag förväntade mig att vi skulle droppa lite. Och det faktum att vi la så mycket energi i första halvlek utan att få någon utdelning på det i målprotokollet fick vi betala för. Sen gjorde vi livet svårt för oss genom att tappa bollar i fel områden och matchen blev mer öppen. Det hjälpte inte. Men nu har vi fyra dagar. Och tro mig, på Söndag kommer vi vara i toppform.