Medlemmar: 7768 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Capello säger att Arsenal är ett klasslag.

Capello rosar Gunners

mån 25 nov 2002 kl 14:01

Vilket lag är bäst i Europa just nu? Ja inte är det Roma, menar lagets huvudtränare Fabio Capello. Istället pekar han ut gruppkonkurrenten i Champions Leagues andra omgång, Arsenal, som kontinentens ledande fotbollslag.

Det är i ett längre reportage i The Times som Capello prisar Arsenal. Arsene Wenger betraktar han som en god vän, som han säger sig känna väl sedan tiden då Wenger basade för Monaco.

Hur väl han vet att utnyttja den vänskapen när de båda lagen möts på onsdag återstår att se.
Det är ett klassiskt psykologiskt trick att lägga favoritskapet hos ett konkurrerande lag. Men enligt Capello så bjuder Arsenal just nu Europas bästa fotboll
- De har spelare med mycket hög standard, de har styrkan, kvaliteten, lugnet och tekniken. Blir någon trött så finns där alltid en ersättare.

Det blir mycket rosor när Capello bedömer en av sina gruppkonkurrenter. Detta trots att Arsenal nu spelat långt ifrån Wengers tidiga höstvision om att gå obesegrade genom spelåret.
Trots allt beröm så tror Capello att gruppspelet kan bli en öppen historia. Det är i grupp B den tuffaste konkurrensen finns.
För det egna laget finns mer att önska. Capello tycker att man blandat slarv och bjudningar  med ren otur hittills i det inhemska seriespelet.

Fabio Capello får också jämföra Champions League favoriterna Real Madrid mot Arsenal.
- Två vitt skilda spelstilar som är svåra att jämföra. Men Arsenal har "klass" på sitt spel, är starkare med ett snabbare kontringsspel medan Real hellre håller bollen och för spelet.

Frågan Capello ändå ställer sig är om Arsenal, liksom det egna laget, har den mentala styrkan att gå hela vägen i årets Champions Leaguespel.

Peter Weyde