Medlemmar: 7718 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Pires är på väg mot toppformen.

Pires väljer landslaget

sön 2 feb 2003 kl 18:51

Med två mål, varav ett matchavgörande på övertid under lördagens hemmamöte mot Fulham, känner sig Robert Pires åter i toppform. Och redo för sitt landslag.

Tre månader efter återkomsten från knäoperationen anser sig nu Robert Pires åter vara på väg mot sin formtopp. Något som han bevisat under de båda mötena mot Liverpool och Fulham. Arsène Wenger lovordade under söndagen Pires i engelsk media efter att Pires avgjort i mötet mot Fulham.

Frågan är hur vänskapligt läget kommer att bli mellan de båda fransmännen i mitten av februari. Wenger har under den senaste tiden ställt sig kritisk till att Arsenalspelare kallas hem för att spela vänlandskamper under pågående seriespel.

På torsdag kommer frankrikes förbundskapten Jacques Santini offentliggöra vilka spelare han vill ha med sig i vänlandskampen mot Tjeckien den 12 februari. Ett möte som kan beröra flera spelare i Arsenal.

Robert Pires uppger i en intervju med den franska tidningen Journal du Dimanche att han hoppas på att få spela för Frankrike, och förväntar sig ett samtal de närmaste dagarna från Santini.
- Landslaget är ett av mina stora mål, eftersom jag missade spel i VM, säger Pires.

Wenger har också offentligt kritiserat datumen för Confedrations Cup i Frankrike som hålls i juni fem veckor efter att Premier League avslutats. Men Pires känner sig lockad om han väl får chansen att spela.
- Det skulle vara svårt att tacka nej om jag blev uttagen.

Peter Weyde