Medlemmar: 8063 st.
Visa menyn

Största talangen valde Arsenal

tor 11 sep 2003 kl 19:34

Real Madrid ville ha honom, Man U likaså. Även Barcelona, Liverpool, Bayern München och PSV Eindhoven har haft ögonen på Philippe Senderos sedan en tid tillbaka.

Fakta Philippe Senderos:

Född: 14/2 1985
Land: Schweiz
Position: Mittback
Tidigare klubb: Servette (Schweiz)
Internationella meriter: U 17 och U21
Till Arsenal: 1/6 2003

Intresset för den lovande junioren minskade inte efter att han som kapten för U-17 ledde Schweiz till mästartiteln i förra årets VM. Senderos var en klippa i det schweiziska försvaret och visade prov på stor bollskicklighet och goda ledaregenskaper på planen under hela turneringen.

Många trodde nog att Real Madrid skulle gå segrande ur striden om hans underskrift. Eftersom Philippes far är spanjor torde La Liga kännas lockande. Madrid kunde också erbjuda ett förmånligt kontrakt och ett stjärnspäckat lag. Det var antagligen inte lätt för Senderos att tacka nej till den spanska mästarklubben, men han visste vad han sökte och det kunde han inte finna där.

Philippe Senderos ville gå till en klubb där han kan få tid och möjlighet att fortsätta utvecklas som fotbollsspelare och där han kan få chansen att fortsätta bevisa sin potential. Förtroendet för tränaren var därför oerhört viktigt för hans beslut. "Jag har alltid känt en oerhörd respekt för Arsène Wenger. Jag tycker om hans spelidéer. Han gav ett starkt intryck då jag träffade honom i Genève och i London."

Senderos lockades också av den engelska spelstilen och dess "fighting spirit". Han känner själv att han med sin spelstil kommer att passa in i Premier League och att han där kan utvecklas ytterligare. Att Arsenal skall tillhöra toppen av ligan tar han för givet och därför har han sagt att det skulle vara en dröm att ha en ledande roll då Arsenal återtar tronen från Manchester United. Schweizaren har alltid följt Arsenal och lockats av Highbury och de trogna, sjungande, fansen.

Senderos kommer antagligen inte att gå in i startelvan med detsamma. Han måste få tid på sig att komma in i laget och komma tillrätta i sitt nya hemland. Som avbytare kommer han förhoppningsvis att få sina chanser. Med så många matcher i liga och cup gäller det för Wenger att ha rotation på spelartruppen. Köpet av Senderos kan ses som en början till den föryngring av defensiven som många av oss har önskat.