Medlemmar: 8073 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det kommer bli et ungt Arsenallag på Turf Moor.

Burnley nästa i cupen

tis 2 dec 2008 kl 21:51

Efter en överhyllad insats av Arsenal är det åter dags att se ungdomarna på grönbete. Nu är det Championshipmotstånd igen som väntar.

Arsene Wenger har gått ut och sagt att inte en enda av dem som startade matchen mot Chelsea kommer att spela mot Burnley, men däremot säger han att Silvestre och Bendtner antagligen kommer att göra det. Detta tillsammans med givne Fabianski i mål som efter senaste matchen återigen får chansen att visa att han kan ta upp kampen med Almunia.
Sist flaxade han lite väl mycket.

Efter imponerande segrar mot Sheffield United och Wigan och hela 9-0 i målskillnad på de två matcherna får Arsenals pojkar räknas som favoriter. Burnley har dock startat  säsongen bra och ligger på en fin fjärdeplats i Championship vilket genererar en kvalplats till Premier League om de håller den formen.

Återstår att se hur Wenger formerar laget. Att gissa en startelva är ganska omöjligt och det ska framförallt bli intressant att se vem som tar den sista backplatsen eftersom Silvestre, Hoyte och Gibbs känns givna. Normalt skulle väl Djourou ta den, men han uppges ha fått en smäll mot Chelsea och kommer inte att spela.

På mittfältet kan vi hoppas få se Bischoff från start, men starter även för Ramsey, Wilshere och Merida vore inte otroligt. Bendtner och Vela på topp vilket innebär att starke Jay Simpson med två mål senast skulle få nöta bänk.

Detta ser jag som en överkomlig uppgift och vi kanske kan börja se fram emot två semifinaler i januari.