Medlemmar: 8073 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Cesc är nu tillbaka i spel.

Inför Boro-Arsenal

lör 13 dec 2008 kl 07:07

Nu är det verkligen läge att vinna och sätta lite press på övriga topplag.

Tidigt bortamatch efter en resa i Europa bådar inte gott. Men inför matchen mot Boro hälsas spelare som Adebayor, Cesc, van Persie, Clichy och kanske också Sagna tillbaka in i laget. Förhoppningsvis kan de tillföra en kvalitet som saknades i Portugal i onsdags. Sällan har man sett så oinspirerade spelare som härom kvällen.

Som vanligt den här säsongen blir det spännade att se vilket Arsenal som ställer upp på plan när domaren blåser igång matchen. Får vi se det Arsenal som spelar briljant i vissa matcher och slår Chelsea borta eller är det det Arsenal som blir utspelat av Aston Villa och Man City?
Att tippa på Arsenals matchen den här säsongen är helt omöjligt.

Med generationen Henry, Vieira, Bergkamp och Ljungberg var matcherna mot Boro oftast tre säkra men på senare år har poängskörden sett helt annorlunda ut.

Tidningar rapporterar att Bendtner är på väg bort och efter att ha sett honom de senaste matcherna så skulle jag inte bli ledsen om han försvann i januari. Inte minst med tanke på att Eduardo måste få speltid för att komma tillbaka till sitt gamla jag. Visst blixtrar dansken till ibland med viktiga mål som i matchen mot Kiev och julmötet mot Spurs förra året. Men i min värld räcker det inte för en anfallare att blixtra till då och då för att vara riktigt dålig under långa perioder.

I övrigt hoppas jag att Arsenal tidigt tar kommandot i matchen och spelar sin "Arsenalfotboll". Det är viktigt att inte falla in i Boros sparka, spring och kämpa fotboll. Därmed inte sagt att det inte krävs en rejäl kämpainsats för att vinna men nyckeln är ändå att få igång ett passningspel där motståndarna får jaga boll.

Manager Southgate har inför matchen vissa skadebekymmer. David Wheater är avstängd medan Justin Hoyte and Andrew Taylor båda är tveksamma till spel pga av knäskador. Mittfältaren Gary O'Neil and anfallaren Mido är också borta pga skador.

Hos Arsenal missar Toure, Nasri och Walcott matchen. Dagens skräll är också att Rosicky rapporteras skadad...

Trolig startelva: Almunia, Sagna, Gallas, Djourou, Clichy, Denilson, Fabregas, Song, Diaby, van Persie, Adebayor

Jag blir inte förvånad om Wenger väljer att spela med en ensam Adebayor på topp. Diaby strax bakom och van Persie släpande på vänsterkanten. Mitt tips är 1-2 och matchvinnare blir Adebayor.