Medlemmar: 8073 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal fick bara med sig en pinne från nordöstra England.

Inga positiva besked på Riverside

sön 14 dec 2008 kl 18:25

Det blev återigen ett frustrerande poängtapp i bortamatchen mot Boro som slutade 1-1.

Ser man på matchen i sin helhet så var kanske det oavgjorda resultatet rättvist men det går ändå inte att komma ifrån känslan av det var två bortkastade poäng. Wenger startade med en förväntad startelva. Det är tydligt att han inte riktigt litar på Silvestre som mittback. Djourou fick istället chansen och gjorde det helt ok. Däremot tycker jag inte att ytterbackarna kom upp i den nivå man numera förväntar sig av dem.

På mitten ställde Wenger upp med Diaby, Cesc, Song och Denilson. För mig räcker det att se den uppställningen för att förstå varför vi inte ligger i den absoluta toppen av ligan. Vårt mittfält är helt enkelt för dåligt. Song, Diaby och Denilson är individuellt sett helt ok Premier League spelare men när alla tre startar ihop är det ett bevis på att truppen är för svag. Visst är Walcot och Nasri skadade men det är uppenbart att denna trio inte kan ersätta Hleb och framför allt Flamini. Att ens jämföra den uppställningen mot Ljungberg, Vieira, Gilberto och Pires. Ja, det är skrattretande. Det tråkigaste av allt är att heller Fabregas kommer upp i den standard han kan för att han inte får den hjälp han behöver.

Igår såg vi något vi inte ofta ser, nämligen att Arsenal gör mål på hörna. Adebayor fick stå helt omarkerad framför mål och kunde enkelt nicka in 0-1. Med en ledning i ryggen trodde jag att Arsenal skulle kunna spela ut sitt register men det var ändå Boro som tog tag i taktpinnen och när Aliadiere kvitterade var väl ingen förvånad. Målet kommer efter att Clichy inte rensar ordenligt utan bollen hamnar hos Tuncay som skjuter (!) in ett inlägg som Ali är först på. Gallas som skulle markerat anfallaren var steget efter och så som så många gånger förr är det allt som krävs. Det var naturligtvis lätt för herr Fjällström i studion att hävda att Clichy borde slagit upp bollen på läktaren och i efterhand kan man ju lätt tycka det. Men samtidigt vore det hyckleri. För när sådana försök att spela sig ur situationer lyckas så hyllas alltid Arsenal för sitt sätt att spela fotboll...

I slutet fick Bendtner ett par minuter på plan och med lite flyt kunde han avgjort drabbningen. Men tyvärr fanns inte den rätta skärpan i avsluten. Känslan i slutet på matchen var ändå att det var Arsenal som jobbade för ett vinsmål medans hemmalaget verkade nöjda med en pinne.

Dagen räddades till viss del då både Man U och Liverpool tappade poäng men samtidigt retar man sig på att det hade varit ett bra läge att knappa in två poäng på dem. Nu får vi istället se om Chelsea tar den chansen.

 

Arsenal: Almunia (6), Sagna (5), Gallas (6), Djourou (7), Clichy (6), Denilson (6), Fabregas (6), Song Billong (4), Diaby (6) (Bendtner), Van Persie (6), Adebayor (6)
Subs Not Used: Fabianski, Vela, Ramsey, Wilshere, Silvestre, Eboue.

Varnade: Diaby.

Mål: Adebayor 16, Aliadiere 29

Domare: Peter Walton

(10: Världsklass , 9: Strålande, 8: Mycket bra, 7: Bra, 6: Godkänd, 5: Sådär, 4: Underkänd, 3: Dålig, 2: Miserabel, 1: Spursklass)