Medlemmar: 7768 st.
Visa menyn

Foto: Arsenal

RvP var kapten och gjorde två baljor mot Plymouth.

Seger och avancemang

sön 4 jan 2009 kl 17:40

Arsenal lyckades slå ut Plymouth ur FA-cupen och avancerade till den fjärde omgången.

När Plymouth i lördags gästade Emiraten var det dags för, den i England, klassiska 3:e omgången i FA-cupen och då är det bara avancemanget som räknas. Spelar man dessutom bra är det naturligtvis roligt men det är ändå segern som är det viktiga.

Tyvärr valde Viasatsport att inte visa matchen vilket gjorde att jag inte hade möjlighet att se hela matchen. Som tur är kom det tillslut ut en vettig länk på nätet som gjorde att det åtminstone gick att se delar av matchen.

Wenger valde att vila vissa ordinarie spelare såsom Denilson, Clichy och Almunia. Det var alltså dags för en ny chans för Fabianski att visa vad han kan men tyvärr minns man mest hans miss som ledde till Plymouths reducering. Det är sådana misstag som gör att försvaret inte har något förtroende för målvakten.

Van Persie fick för första gången (vad jag vet) bära lagkaptensbindeln och ledde laget på bästa möjliga sätt. Nämligen genom att göra två mål. I övrigt tyckte jag att Nasri såg pigg ut och stod som vanligt för en hel del kreativitet. Inte minst när han i slutet av matchen fick flytta in centralt för att lämna plats åt inhopparen Vela.

Arsenal - Plymouth 3-1

1-0 (47) van Persie, 2-0 (49) självmål, 2-1 (52) Duguid, 3-1 (84) Van Persie

Fabianski, Sagna, Gallas, Djourou, Silvestre (ut 30), Nasri, Diaby, Ramsey, Eboue (ut 69), van Persie, Bendtner (ut 86)

Avb: Almunia, Wilshere (86), Gibbs (30), Vela (69), Randall, Adebayor, Bischoff

Domare: M Jones

Publik: 59 424