Medlemmar: 8073 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Fler såna här jubelbilder mot Sunderland, tack!

Kan vi fortsätta trenden?

fre 20 feb 2009 kl 08:20

Dags för ligamatch igen när Sunderland besöker London. Kan Arsenal ta vid där man slutade mot Cardiff?

Få har väl kunnat undgå Eduardos succécomeback i måndagens FA-cupmöte med Cardiff. Hans återkomst verkade också ha inspirerat även övriga spelare och även om Cardiff var ganska dåliga så spelade Arsenal också bättre än på länge och kanske börjar spelarna så smått återfå lite av det självförtroende som verkar ha saknats på ganska många håll. Ett svar på om det är så får vi på lördagen när Sunderland kommer på besök till Emirates Stadium, ett Sunderland som de fem senaste matcherna bara har en förlust (borta mot Blackburn efter förlängning) och bara har släppt in två mål under ordinarie tid.

Senast vi mötte dem i ligan slutade matchen 1-1 efter att Cesc Fabregas kvitterat med en nick på hörna bara sekunder innan slutsignalen. Sedan dess har Roy Keane hunnit få sparken och har ersatts av Ricky Sbragia och laget ligger just nu på 11:e plats i ligan, sju poäng ovanför nedflyttningsplatserna. De har också skrivit nytt kontrakt med anfallaren Kenwyne Jones, vilket verkar ha gjort den sistnämnde gott då han har varit lagets allra bästa spelare de senaste matcherna och det gäller att våra mittbackar har koll på honom då han är mycket stark och svår att möta. Sunderland kommer med all sannolikhet att i likhet med de flesta lag backa hem och söka långa bollar och där måste Gallas/Toure se till att ta bort Jones så att han inte kan få fast bollen när den skickas upp.

För vår del tror jag att vi kan få se Arsjavin göra debut, men kanske inte från start. Eduardo drog tyvärr på sig en mindre skada i baksidan av låret och väntas bli borta i två veckor så honom får vi inte se alls, medan Eboue åter är tillgänglig efter sin utvisning i derbyt häromsistens. Jag vet i skrivande stund inte hur det är med Clichy (jag vet faktiskt inte ens varför han inte spelade mot Cardiff, jag måste erkänna att jag har hängt med lite dåligt den senaste veckan pga mycket jobb) men efter att ha sett Kieran Gibbs fina insats mot Cardiff känns det tryggt även om han tar vänsterbacksplatsen. I anfallet känns RvP-Bendtner ganska givna, men mittfältet känns svårare. Vi skulle kunna spela en hyperoffensiv uppställning med Vela till vänster, Arsjavin i mitten och Nasri till höger med Denilson eller Song som defensivt ankare, men jag tror att Wenger kommer att starta med Song och Denilson i mitten och Nasri till vänster med Eboue till höger och sedan får Arsjavin komma in en bit in i andra halvlek - och även om vi är många som är trötta på Eboues uppträdande på planen ska vi inte glömma att han innan sin utvisning i derbyt trots allt spelade mycket bra (och dessutom gjorde ett mål som blev avblåst på mycket tveksamma grunder) och att han även var bra i hemmamatchen mot West Ham veckan innan. Jag tror också att Wenger vill ge Arsjavin en lite mjukare start än att spela redan från start.

Med andra ord tror jag på följande lag från start:

Almunia
Sagna-Gallas-Toure-Gibbs/Clichy
Eboue-Song-Denilson-Nasri
van Persie-Bendtner

Oavsett vilket så finns det förstås bara en sak som gäller och det är tre poäng. Chelsea och Villa möts på Villa Park i helgen så vid vinst kommer vi att närma oss minst ett av lagen så det är bara att ösa på. Come on Arsenal!