Watt gjorde Arsenals första mål mot WBA.

Arsenal vann utan att glänsa

tis 22 sep 2009 kl 23:11

Vela kom in och avgjorde matchen mot West Brom.

Som väntat ställde Arsenal ett väldigt ungt lag på benen mot West Brom i Carling Cup. De enda rutinerade spelarna var mittbacksparet Senderos och Silvestre där den senare var kapten för dagen. Många hade nog väntat sig Vela från start men han började på bänken medan Sanchez Watt startade som ensam forward framför en släpande Jack Wilshere i ett 4-5-1.

Arsenal började bäst och Senderos hade två bra nicklägen efter två välslagna Wilsherehörnor men han kunde tyvärr inte få någon av dem på mål. Wilshere var den som skulle bli huvudpersonen i första halvlek. Först slog han ett bra assist till Sanchez  Watt som stötte bollen i stolpen. Sen dribblade, passade, tacklade, försvarade Wilshere som en besatt. I den 37:e minuten var Wilshere inblandad i en kampsituation med den förre Arsenalspelaren Jerome Thomas som slutade med att Thomas gav en liggande Wilshere en knuff/slag i ansiktet och fick rött kort. I slutet av första hade Watt ett gyllene läge efter ett väggspel med Coquelin och i en misstänkt straffsituation så fick Watt iväg ett skott som räddades av målvakten.

Trots en spelares övertag så lyckades Arsenal inte ta tag i spelet i andra halvlek och matchen stod och vägde lite. I 59:e minuten bytte Wenger in Vela istället för Gilles Sunu och Randall istället för Coquelin och då började det hända grejer. Vela var redan i sin första bollkontakt på väg att komma till avslut men det skulle inte dröja länge innan han kom till avslut. I den 68:e minuten så får Vela en passning utanför straffområdet som han tar med sig och avfyrar ett skott som målvakten släpper retur på. Där dyker en som vanligt hårt kämpande Watt upp och petar in returen. 1-0 till Arsenal. Efter det hann det inte gå många minuter innan Mark Randall får bollen strax utanför straffområdet och chippar bollen i en båge över West Broms målvakt och träffar undersidan ribban. Då deras försvarare i nästa situation försöker brösta bollen hem till sin målvakt är Vela framme påpassligt och snor bollen och gör mål. 2-0 till Arsenal i den 75:e matchminuten. Efter det är det en transportsträcka in i mål för Arsenal.

Det var en relativt stabil Arsenalseger utan att imponera vi fick se idag. Wilshere var den som glänste allra mest tillsammans med Vela när han kom in. Wilshere känns som vår egna lilla Messi med sin låga tyngdpunkt, speed,teknik och speluppfattning. Jag blev även positivt överraskad av Senderos som gjorde en väldigt stabil och lugn insats i mittförsvaret då han var stark i huvudspelet och vårdade bollen bra. Han gjorde dock en patenterad Senderostackling som resulterade i ett gult kort där han kom alldeles för sent in i en situation. Även Sanchez Watt var kul att se då han kämpade som ett djur hela matchen vilket även gav resultat då han fick peta in ett mål. Resterande spelare var helt OK men inte mer.

Arsenal-West Brom 2-0 (0-0)
Domare: Lee Mason
1-0 (68) Watt, 2-0 (75) Vela