Medlemmar: 7768 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

I ligan har jag nu bidragit med sju assist och jag är lika stolt över dem som över de sju mål jag gjort, säger RvP

Van Persie: "Jag är ingen Drogba"

fre 13 nov 2009 kl 09:59

Robin van Persie erkänner i en intervju att han aldrig kommer bli en Drogba eller Torres. I år har han varit lika mycket framspelare som målskytt, trots en mer centrerad forwardposition än tidigare.

Arsenals nummer 11 har äntligen fått ett skadefritt år, och hittills har formen varit fantastisk för vår holländske anfallare. I Wengers nya 4-3-3-formation har han oftast fått rollen allra längst fram, som ensam striker. Trots detta vill van Persie aldrig vara en simpel målskytt.
- Jag ser inte mig själv som en absolut striker. Killar som Fernando Torres och Didier Drogba, de är riktiga killers, säger Robin van Persie till Voetbal International.
- Jag försöker skapa min egen dimension till forwardpositionen. Jag känner att jag spelar som ett mellanting av targetanfallare och skugganfallare. Jag är en kombination av de båda, och det är bara bra.

RvP har denna säsong bidragit med sju mål och lika många assist i Premier League. Och det är inte för intet som många börjar dra paralleller med landsmannen Dennis Bergkamp, som hade ett magiskt tillslag oavsett styrka.
- I ligan har jag nu bidragit med sju assist och jag är lika stolt över dem som över de sju mål jag gjort. Jag tycker det är viktigt att vara effektiv i båda dessa områden för lagets skull. Wenger gillar att jag bidrar med något till den taktiska biten, både offensivt och kreativt, att jag använder och kombinerar med spelarna runt omkring mig.

26-åringen har tidigare använts både som ytter och anfallare, men aldrig riktigt hittat sin plats ute på gräset. Den nya centrala anfallsrollen är därför perfekt för van Persie.
- Det är min intention att hjälpa andra att spela. Jag är också fri att göra mig själv farligare. Det tog ett tag för mig att finna balansen.