Medlemmar: 8077 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsjavin nätade mot Stoke.

Tre poäng och spel mot ett mål!

sön 6 dec 2009 kl 20:40

Stoke lyckades aldrig hota Arsenal och tre sköna poäng kunde räknas hem.

Inför matchen fanns det en oro över vilken form Arsenal befann sig i efter ett par förluster på sistone. Men på spelarna märktes inte detta. Det var full fart framåt från första minuten och det dröjde inte längre än den andra matchminuten innan Fabregas spelade fri Arsjavin. Ryssen fick dock bollen för långt ifrån sig och Sörensen kunde avvärja friläget. Därefter visade Arsenal att gästerna inte skulle ha mycket att hämta denna eftermiddag. Ett stort bollinnehav resulterade i en del del chanser första halvtimmen. Efter ca 20 min var jag beredd att notera ett ledningsmål. Arsjavin utmanade i straffområdet och fälldes, domaren tvekade inte utan pekade på straffpunkten. Först såg straffen något tveksam ut men efter att ha sett reprisen i en annan vinkel tycker jag den var solklar. Fabregas lade upp bollen men lyckades inte överlista Sörenson och i detta läget började jag befara att det skulle bli en sådan match när bollen inte vill in.

Bara några minuter senare skulle dock firma Fabregas/Arsjavin var mer lyckosam. Kaptenen agerade framspelare och Arsjavin visade klass i straffområdet. Trots sin lätta vikt höll han undan en försvara och placerade snyggt in 1-0 otagbart i bortre stolpen. Några minuter senare var tvåan inte långt borta, en Stokeförsvarare styr ett inlägg i egen stolpen. Returen går till Fabregas som dock lyckas träffa Eboue på mållinjen. Bollen byter riktning och går ut till inspark. Maximal otur skulle jag vilja säga. Samtidigt känns det som att det inte var en slump att det var just Eboue en sådan sak händer...

Stoke då? som väntat förlitade sig de på kontringar och att flytta upp laget vid inkast. Arsenals försvar agerade dock stabilt och Almunias nolla kändes aldrig riktigt hotad.

Matchbilden förblev den samma hela matchen och poängen kändes aldrig hotade. Inbytte Ramsey fick nöjet att avgöra matchen när det återstod ca 10 min. Ett försök till väggspel med Arsjavin ledde till att han fick tillbaka bollen, utmanade en back och precisionsköt in 2-0 med utsidan. Ett snygg nummer av walesaren. Matchen slutade 2-0 och med lite mer skärpa och flyt så kunde siffrorna blivit mycket större.

Tyvärr måste jag även rapportera om lite skador. Rosicky gick ut i halvtid och idag rapporteras det om att han blir borta en månad med ljumskproblem. Även Traore var tvungen att gå av efter en ful kapning i slutet av matchen. Vänstbacksposition verkar vara en farlig plats. Nu är alla tre vänsterbackar skadade. Innan smällen gjorde dock Traore enligt mig en bra match. Jag vågar nog hävda att han som vårt tredje alternativ hade kunnat vara ordinarie vänsterback i 10 PL-lag. Så bra tycker jag att han är.

Betygsättning efter en sådan här match är inte lätt. Ingen föll ur ramen på något sätt, kollektivet var helt enkelt så mycket bättre än Stoke denna dag. Försöket med Arsjavin i en centrala anfallsrollen tycker jag fungerade bra. Frågan är dock bara hur det går när motståndarförsvaret är lite bättre. Jag tycker även att Nasri började visa lite bättre takter. Förhoppningsvis är han på väg mot den form han visade stora delar av förra säsongen.

Arsenal - Stoke 2-0 (1-0)

Målskyttar: Arsjavin, Ramsey

Laget:
Almunia (7), Sagna (7), Gallas (7), Vermaelen (7), Traore (7), Denilson (7), Nasri (8), Fabregas (8), Arsjavin (8), Rosicky (6), Eboue (7)

Avbytare: Fabianski, Senderos, Ramsey (54) (7) Silvestre (87), Vela (45)(6), Merida, Wilshere

Domare: Marc Klattenburg