Medlemmar: 8077 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Upton Park och West Ham väntar i FA-cupen.

Nytt målfyrverkeri?

lör 2 jan 2010 kl 21:08

Arsenal avslutade 2009 med 10 mål på 3 matcher - fortsätter målformen under 2010?

December var en oerhört lyckad månad för Arsenal. Med fem segrar och en oavgjord match i ligan så har Arsenal blandat sig i guldstriden på allvar. På skadefronten ser det däremot dystrare ut och hela åtta spelare saknas inför matchen mot West Ham. Djourou, Clichy, Gibbs, Denilson, Fabregas, Walcott, van Persie och Bendtner får se matchen ifrån läktaren.

Som vanligt när det är inhemsk cup på schemat så kommer startelvan att domineras av reserver och ungdomsspelare. Ramsey, Merida, Traore och Vela lär få chansen från start i FA Cupens tredje omgång. Senderos, som bara startat två matcher i år, spelar mittback om han klarar fystestet innan matchen. Silvestre tar den andra platsen i mittförsvaret. På mittfältet ser vi Diaby som precis skrivit på ett nytt kontrakt. Hans prestationer framöver kan bli oerhört viktiga eftersom Song åker till Afrikanska mästerskapen och både Denilson och Fabregas är skadade. Även Ramsey kommer få mer chanser från start.

I anfallet flankeras Eduardo av Rosicky och Vela. Ingen ur trion har haft någon vidare form under hösten, men det beror mycket på skador och lite speltid. Förhoppningsvis visar de gryende form med sin kreativitet och snabbhet under söndagen.

Fabianski
Sagna - Senderos - Silvestre - Traore
Diaby - Ramsey - Merida
Rosicky - Eduardo - Vela

West Ham dras med stora ekonomiska problem. Även i Premier League ser det mörkt ut, laget kämpar just nu för att hänga kvar. Det är alltså en ganska sargad klubb som tar emot Arsenal i FA-Cupens tredje omgång. Men Upton Park är aldrig en lättforcerad fästning så derbyt kommer säkerligen att bli en tajt match.

Gianfranco Zola har Kieron Dyer och Carlton Cole på skadelistan medan Guillermo Franco är avstängd. Mark Noble, Scott Parker, Danny Gabbidon och Herita Ilunga ser också ut att missa matchen. Under december lyckades West Ham ta sig över nedflyttningsstrecket 1-1 mot Chelsea och 2-0 mot Portsmouth. Men i övrigt blev det fyra förluster och formen är tveksam. Lagets främsta fokus just nu är att klara sig kvar i Premier League vilket talar för att även West Ham ställer upp med få ordinarie spelare.

Lagen möttes senast 25e oktober på Upton Park och då blev det 2-2. Arsenal tog ledning med 2-0 i första halvlek, en ledning som stod sig tills det var kvarten kvar. Då reducerade Carlton Cole och i den 80e minuten kvitterade Alessandro Diamanti på straff. Kanske får vi se en lika spännande match den här gången också?