Medlemmar: 8133 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Campbell kan göra sin första match i Arsenaltröjan efter comebacken.

Gör Sol comebackdebut mot Stoke?

lör 23 jan 2010 kl 17:56

Dags för FA-cupen igen, och Stoke borta på Britannia är kanske inte drömmatchen. Kan Sol hjälpa laget att ta steget till nästa omgång?

Efter två fina segrar mot Bolton väntar imorgon en något tuffare match. Att möta Stoke på Britannia stadium är något som många lag inte ser fram emot - snarare tvärt om. Vi minns ju hur det gick förra säsongen när Wenger fick se sig slagen på Britannia med 2-1. Och med Rory Delaps långa inkast och deras fysiska spel kommer det nog bli en tuff nöt att
knäcka för Wenger. Men fransmannen har blickarna mot nästa omgång.
- Vi vill åka till Stoke för att vinna matchen och ta oss vidare till nästa omgång. Vi vill vara ett vinnande lag, och FA Cupen är en del av det, säger Wenger till Arsenal.com

Med det tuffa spelschema som inleds nästa vecka onsdag mot Aston Villa borta i åtanke kommer Wenger välja att vila många spelare och spela med ett lag liknande de som fransmannen ofta ställer upp med i Carling Cup.
Han har bekräftat att bland annat Jack Wilshere, Sol Campbell och Mikael Silvestre kommer att vara med i truppen. Även Kyle Bartley, Jay Emmanuel-Thomas, Francis Coquelin, Gilles Sunu och Craig Eastmond.
- Sol är spelklar nu, men jag vet inte ifall jag kommer att spela honom. Det är en stor möjlighet för honom om han får göra det. Jag måste göra ett val på högerbacken också. Eastmond är tillgänglig. Han spelade på den positionen innan vi flyttade honom till det centrala mittfältet. Coquelin kan också spela högerback så vi får se, säger
Wenger, och tillägger.
- Jag vill spela med ett lag som är starkt nog att vinna matchen, utan att bortse att vi är under en enorm fysisk press i varje match just nu och att några spelare måste få vila.

Statistiken talar dock inte för något målkalas eller en solklar seger imorgon. Wenger har aldrig lyckats åka hem från Stoke med full poäng. Senaste segern mot 'The Potters' tar oss tillbaka till tredje omgången i FA Cupen 1990. Vi får hoppas att det bli ändring på det imorgon.
Fabianski har gått ut i media och bett Wenger om en till chans, och om den skulle komma imorgon skulle inte vara allt för förvånande. Jag skulle tippa på att Wenger ställer upp med en startelva liknande denna.

Fabianski
Coquelin - Campbell - Silvestre - Traore
Wilshere - Eastmond - Denilson
Walcott - Emmanuel Thomas - Vela