Medlemmar: 8077 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Bendtner vill skjuta Arsenal till ligaguld.

Bendtner: "Vi kan vinna ligan"

ons 24 feb 2010 kl 08:55

Nicklas Bendtner börjar så smått komma igång igen. Nu vill han bli den som leder laget mot titeln. 

Efter sitt långa skadeuppehåll gjorde Nicklas Bendtner i lördags sitt första ligamål sedan oktober. Sakta men säkert börjar han hitta formen igen och nu vill han ta sitt ansvar för att slåss om ligatiteln och att betala tillbaka för det förtroende Wenger har visat honom genom att inte värva nytt i januari. Den store dansken säger så här till The Daily Express:
"Det är viktigt att göra. Allt jag behöver göra nu är att visa att han gjorde rätt val och jag måste bevisa det genom att prestera på planen. Jag har varit redo för detta under en längre tid."

Målet i lördags var betydelsefullt även för en spelare som knappt ens verkar veta vad dåligt självförtroende betyder. Nicklas säger så här om det:
"Det har varit jobbigt att stå på sidan av. Det var frustrerande eftersom jag hade satt som mål att sätta ett visst antal bollar men på grund av skadan har det förstås blivit svårare att nå det målet så det var skönt att få sätta en boll."

Bendtner vägrar också att ge upp striden om att vinna Premier League:
"När säsongen startade ansåg vi att vi hade chansen att vinna och det gör vi fortfarande. Vi ska slåss hela vägen in i mål. Vi bryr oss inte om vad andra säger eller tycker, varje match vi spelar försöker vi att vinna."