Medlemmar: 8077 st.

Walcott nätade mot Brunley.

Walcott nätade - sänkte Burnley

lör 6 mar 2010 kl 20:12

I en mycket märklig match vann Arsenal med 3-1 över Burnley och man of the match var Theo Walcott.

Burnley hemma är en match som man bara ska vinna. Men ändå känner man alltid lite oro inför sådana matcher. Oron blir inte mindre när Dahlqvist i canal+ studion säger att Burnleys chans att vinna är som "en snöbolls chans i helvetet". Efter sådana uttalanden brukar det alltid gå åt skogen.

Arsenal ställde upp med en ganska väntad elva. Gallas är fortfarande borta och denna gång var det Silvestre som fyllde luckan. Jag hoppas att Campbell sparades inför tisdagens match mot Porto och att han inte är skadad för han kommer att behövas mot Porto. Sagna vilade och Eboue fick chansen som högerback. Arsjavin var tillbaka i truppen men började på bänken och detsamma gällde Diaby. Istället fick Denilson, Fabregas och Nasri bilda centralt mittfält. Framåt bildade Walcott, Bendtner och Rosicky anfallstrio.

Arsenal började matchen såsom man förväntade sig. Full fart framåt och redan efter ett par minuter kunde det stått 2-0. Först spelar Bendtner fri Fabregas, sedan är det tvärtom och precis innan dansken ska avsluta slås bollen undan till en hörna. På denna hörna får Rosicky chansen på en andraboll. Inte heller detta skott var långt ifrån att resultera.

Efter första kvarten utan resultat svängde matchen lite. Burnley kände då att de var med i matchen och vågade även hålla i bollen och anfall lite. Mitt i en period där vi inte spelar speciellt bra visar Nasri världsklass när han chippar in bollen i straffområdet och frispelar Fabregas som enkelt gör 1-0.

Strax efter målet har Bendtner ett gyllene läge att utöka ledningen men han blir någon tiondel sen på inlägget från Eboue. Man hinner inte mer än sätta sig i soffan igen efter den chansen förrän det visar sig att kapten Fabregas har fått en smäll och måste byta. In kommer Diaby och oron växer naturligtvis med tanke på tisdagens match CL.

Efter paus hoppas man på att matchen ska avgöras ganska snabbt så att det kunde bli en lugn resa mot tre pinnar men istället visar Silvestre igen att han inte är att lita på i backlinjen. Nu var Burnleys kvittering inte helt fransmannens fel men att målet skulle komma i en lucka mellan honom och Almunia kändes ändå inte oväntat. Helt klart är att det inte känns stabilt med Silvestre på plan!

Arg som ett bi efter kvitteringen sitter man och funderar på om helgen är förstörd osv. Dahlqvist ord från studion börjar höras högre och högre i huvudet men i detta läget tar Theo Walcott hand om taktpinnen. Han såg pigg ut redan i första halvlek och för en gångs skull visade han även lite attityd mot motståndarna efter en tuff närkamp. Helt plötsligt lös Walcott av självförtroende (troligtvis tack vare en startplats för England i onsdags) och han rev upp stora hål i Burnleys backlinje. Detta hade också resulterat flera gånger om inte passningarna nått fram till en anfallare som glömt målkänslan hemma denna dag. Att kräva ett hattrick av Bendtner idag hade inte varit för mycket begärt. Han missade chans på chans och varje gång var det Walcott som försåg honom med bollar. Efter 61 minuter väljer Walcott att ta saken i egna händer och skär in från sin kant för att sedan avsluta klockrent med vänsterfoten i bortre hörnet.

Även efter målet trummar Arsenal på, Arsjavin byts in men även han missar grovt vid ett par fina lägen. I detta läget är man trots spelövertaget fortfarande nervös för ett sent kvitteringsmål på en kontring och visst dyker chansen upp men denna gång klarar vi oss.

På övertid spikar Arsjavin igen matchen med en hårt vänsteravslut bakom Jensen.

Tankarna efter matchen går dels till Walcott som förhoppningsvis kan hitta den form vi alla väntat på. Fortsätter han så här kan våren bli riktigt kul på högerkanten. Men mest funderar man ändå på vår kapten och hans skada. Enligt Wenger vet man först i morgon eller på måndag hur allvarligt det är men helt klart finns det en risk att han måste stå över tisdagens viktigt returmöte mot Porto.