Medlemmar: 8136 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Nicklas Bendtner spelade hela matchen när Arsenal kryssade i Birmingham.

Phillips reducerade Arsenals chanser

lör 27 mar 2010 kl 19:32

Arsenal tappade viktiga poäng i titelracet när man bara fick 1-1.

Lite oväntat startade Walcott till höger i anfallet tillsammans med Bendtner och Rosicky till vänster. På mittfältet spelade Denilson, Diaby och Fabregas. Pågrund av Vermalens avstängning så placerade Wenger inte helt oväntat Alex Song tillsammans med Sol Campbell i mittlåset, Sagna och Clichy som ytterbackar och Almunia i mål.

Redan i andra minuten är Arsenal nära att ta ledningen. Rosicky tar sig in i straffområdet och spelar en yttersida till Diaby som rakar bollen i brösten på täckande Lee Bowyer. Efter det är det mest Birmingham som har bollen. Slarvigt passningsspel på en dålig plan är ingen vacker syn. Birmingham får en rad frisparkar som lyfts in i straffområdet utan att vara riktigt farliga. Song blir varnad av Howard Webb i den 16 minuten för att ha kapat McFadden.

I den 19 minuten jagar Walcott en långboll och klämmer sig framför Scott Dann. Väl framme vid straffområdet så avslutar han lamt på en utrusande Joe Hart. Det tar alltså Arsenal 20 minuter för att få igång ett spel på Birminghams planhalva. Men allt de lyckas få ut av det är en hörna som Sol Campbell hårt trängd nickar över.

I 24 minuten blir Gael Clichy varnad. Craig Gardner lägger sig väldigt enkelt, något som domare Webb faller för. Efter det får Birmingham en rad billiga frisparkar och när Arsenal får en frispark jublar bortafansen ironiskt. Camron Jarome och James McFadden står för en del farligheter. Främst med skott utifrån. Men inget av dem är något större problem för Almunia. I den 29 minuten slåss det ännu en lång boll som Walcott som Joe Hart tvekar på och får på sina fötter. Manchesterlånet har verkligen tur där att inte Walcott fick en tå på bollen.

På mittfältet är det mycket slarvigt i Arsenal speciellt Denilson som tappar bollen till Bowyer som passar till Jarome som nästan tar sig förbi Campbell. Men Sol tar sig tillbaka och tåar den tillbaka till Almunia.
Arsenal har verkligen svårt att ta tag i spelet och rulla bollen emellan sig. Birmingham var laget som var laget som skapade mest chanser. Arsenal gjorde det inte lätt för sig när de slog bort bollen hela tiden.

Andra halvlek börjar the Gunners lite bättre. Rosicky skjuter utanför straffområdet i höger innerposition. Diaby får ett jätteläge när Rosciky passar till honom så att han får ett fritt läge från straffområdeslinjen. Men Diabys avslut går rakt på Hart.

I den 62 minuten är det otroligt nära ett ledningsmål för hemmalaget. Craig Gardner lyfter in en frispark djupt i straffområdet som Roger Johnson får en fot på. Bollen studsar i insidan av stolpen ut på Scott Dann som står en meter från mållinjen och över. Nästan komiskt att det inte blir mål. I den 68 minuten gör Wenger ett dubbelbyte. In med Nasri och Arshavin och ut med Rosicky och Walcott. Rosicky hade till dess varit en av Arsenals bästa då han var en av få som hade kreativitet. I den 74 minuten har Arsenal en boll inne men Diaby som tog skottet blir avblåst väldigt sent av Howard Webb.

Efter att Birmingham rensat bort en hörna tar Sol Campbell tillbaka bollen och får den till Nasri. Fransmannen avancerar in från högerkanten och skjuter ett lågt studsande skott som går in lågt på Joe Harts vänstra sida. Otroligt fint mål som kanske inte är riktigt välförtjänt sett till matchen fram till målet. Även fast Arsenal lyfter sitt spel i andra halvlek. I 89 minuten fälls Arshavin alldeles i höjd med straffområdet av Stephen Carr. Fabregas tar frisparken och Hart har vissa problem med det hårda skottet.

Minuten efter frispelar Fabregas Nasri som kommer nära Hart och väljer att passa den inåt banan men Dann får en häl på bollen och avvärjer. Skulle gärna sett att Nasri tog avslutet där.
Kevin Phillips blev inbytt i den 82 minuten nio minuter har han kvitterat. En frispark lyfts långt och det är hönsgård i Arsenals försvarslinjer. Craig Gardner lyfter in bollen och Phillips får sätter dit huvudet. Almunia kan inte hålla bollen som studsar in i nät. Nicken såg inte helt otagbar ut. Med spanjoren i målet blir det tyvärr inga titlar. Arsenal behöver en målvakt som vinner matcher, inte gör så att poäng förloras.

Sett till matchen så var det ett rättvist men ett väldigt snöpligt resultat. Arsenal gjorde inte mycket bra. Det såg segt ut och tankarna verkade redan vara på Barcelonamatchen. Mittfältet fick inte tag i bollen när Song var i försvaret. Passningarna gick lite var som helst från Denilson bland annat. Nu blir det väldigt svårt att ta hem titeln även fast Chelsea eller Man United förlorar en match var. Men det är långt ifrån över även fast det känns som att det har glidit Arsenal ur händerna.

Spelarbetyg i skala 1-5

Arsenal: Almunia 1, Sagna 3, Campbell 2, Song 3, Clichy 2, Denilson 2, Diaby 3, Fabregas 2, Wallcott 2, Bendnter 3, Rosicky 3.

Avbytare: Lukasz Fabianski, Armand Traore, Emmanuel Eboue, Eduardo, Carlos Vela, Andrej Arsjavin 2, Samir Nasri 3.

Byten: Rosicky mot Arsjavin och Walcott mot Nasri i 68:e minuten.

Domare: Howard Webb; väldigt ojämn, släpper kapningar men varnar Clichy när Gardner filmar.