Medlemmar: 8136 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Bendtner skjuta oss vidare i Europa?

Nu slår vi ut Barcelona!

mån 5 apr 2010 kl 11:55

Barcelona chockade en hel fotbollsvärld med sitt spel på Emirates. Ändå slutade matchen 2-2. Nu är det dags för returen på Camp Nou!

Då är det snart dags för årets viktigaste match! Vid avancemang på tisdag kväll går vi till ännu en semifinal i Champions Leauge. Vid förlust så blir vi utslagna. 2-2 blev resultatet på Emirates. Arsenal måste alltså vinna matchen på Camp Nou för att säkra avancemang. Alla likaresultat över 2-2 går vi också vidare på. Om matchen skulle sluta 2-2 - precis som på Emirates - väntar förlängning och eventuell straffläggning.

Det finns egentligen inte så mycket att säga om matchen. Alla förstår betydelsen och innebörden av den. Det är enormt mycket som står på spel i morgondagens möte - avancemang, prestige och ära. Som om det inte räcker med det så kommer en hel värld att se matchen. Vi vill inte bevittna ännu en förnedring, utklassning och förlust. Vi vill visa vad vårt kära Arsenal kan ställa till med. Vi vill erövra, segra och vinna allas hjärtan.

För att göra det så krävs ett felfritt spel av samtliga spelare. Det krävs även en lite gnutta tur, mycket skicklighet och bra spel. När Arsenal väl kommer igång så kan allting hända, men med så många nyckelspelare skadade så kan det bli svårt. Något som dock talar till vår fördel är avstängingar och skador på flera nyckelspelare i Barcelona.

Det är dags att vinna på Camp Nou! Många lag har gjort det - bl.a ryska Rubin Kazan - och de har bevisat att det är långt ifrån en omöjlighet. Det är dags för Arsenal att visa vart skåpet ska stå! Oavsett om vi vinner eller förlorar så kommer vi alltid att älska vårt Arsenal, men ett avancemang skulle betyda mycket mer än vissa anar. Imorgon gäller det, då är det dags. Barcelona ska besegras och vi hoppas, mer än någonsin!

SPELPLATS

Plats: Camp Nou
Tid: 20.45
Tävling:
Champions League.
Matchodds från Nordicbet:
1) 1.38 X) 4.50 2) 7.50.
TV-sänding: Viasat Fotboll (live).

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: I Arsenal så finner vi precis som vanligt långtidsskador på RvP (som snart är kvitt sin skada!), Gallas, Fabregas, Gibbs, Djourou och Ramsey. Arsjavin är dessutom han skadad och kommer ej att kunna spela på någon vecka. Dessutom är Song tveksam till spel. T.o.m om Fabregas varit frisk så skulle han varit avstängd i det här mötet.

BARCELONA: Barcelona har viktiga kuggar skadade. Zlatan Ibrahimovic kommer att missa matchen och Iniesta är mycket tveksam till spel. Dessutom verkar Abidal missa matchen. Förutom dessa tre finns det två stora frågetecken på Touré och Chygrynskiy som utgick "halvskadade" i helgens match mot Athletic Bilbao. Avstängningar har man också. Det är nämligen så att bägge ordinarie mittbackarna är avstängda. Det handlar så klart om Pique och Puyol. Bägge lagen kommer alltså till spel med väldigt skadade trupper.

SÅ SÄGER TRÄNARNA

ARSENE WENGER: "We created chances on Tuesday, even in the first half when we were dominated. So we have not only to defend against them but use the ball better than we did in the first half. There are some ideas we have to exploit. They anticipate a lot in their pressing and they did it exceptionally well. That’s why after an hour it got a bit easier against them. We don’t choose to be patient but they said that’s the best half they played for a long, long time. They are not necessarily going to do it every single game."

PEP GUARDIOLA: "In recent matches I have been very pleased, because the team have played with a great intensity and put a lot of pressure on our opponents.We need everyone at the Camp Nou. We must treat the Arsenal match as if it were a final."

STATISTIK

Barcelona och Arsenal har endast mött varandra fyra gånger tidigare i CL-sammanhang och då har Barcelona vunnit två gånger och spelat lika två gånger. Arsenal har alltså aldrig vunnit en match mot Barcelona i Champions League.

Förra matchen man spelade mot Barcelona i Champions League slutade 2-2 efter en mäktig upphämtning av The Gunners på Emirates. Lagen har även mötts i gruppspelet 1999/2000. Arsenal spelade då 1-1 på Camp Nou för att sedan se Barcelona vinna med 4-2 på Wembley.

Barcelona har ett rätt så mediokert facit mot engelska lag när det kommer till utslagningsfasen. Man har då vunnit åtta möten och förlorat nio möten. Barcelona och Arsenal gick båda vidare till kvartsfinal med samma målskillnad. Barcelona vann sammanlagt över Stuttgart med 5-1 medan Arsenal vann med totalt 6-2 mot Porto.

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL
Målvakt: Manuel Almunia.
Försvar: Bacary Sagna, Sol Campbell, Thomas Veramelen, Gael Clichy.
Mittfält: Samir Nasri, Alex Song, Denilson/Diaby.
Anfall: Tomas Rosicky, Nicklas Bendtner, Emmanuel Eboue.
Avbytare: Fabianski, Denilson/Diaby, Walcott, Silvestre, Eduardo, Vela, Eastmond.

BARCELONA
Målvakt: Valdes
Försvar: Alves, Milito, Marquez, Maxwell/Abidal.
Mittfält: Xavi, Busquets, Keita.
Anfall: Messi, Henry, Bojan.
Avbytare: ...