Medlemmar: 8084 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Rory Delap, mannen som är känd för sina inkast, kastade fler inkast i en match förra säsongen än vad han slog passningar.

PL Preview: Stoke City

sön 8 aug 2010 kl 00:02

Inkast på inkast på inkast - det är bilden av Stoke för många.

FAKTA OM KLUBBEN

Arena: Britannia Stadium, Stoke-on-Trent
Publikkapacitet: 28 383
Manager: Tony Pulis (Wales)
Ägare: Peter Coates (England)
Förra årets placering: 11
Arsenals resultat förra säsongen: Full pott via 2-0 hemma och 3-1 borta

SPELARTRUPP (per den 7/8)

Målvakter: Asmir Begovic, Danzelle St Louis-Hamilton, Dave Parton, Thomas Sørensen

Försvarare: Danny Higginbotham, Robert Huth, Ryan Shawcross, Andrew Davies, Danny Collins, Abdoulaye Faye, Andy Wilkinson, Ryan Shotton, Carl Dickinson

Mittfältare: Glenn Whelan, Liam Lawrence, Tom Soares, Danny Pugh, Salif Diao, Dean Whitehead, Michael Tonge, Rory Delap, Matthew Etherington, Matthew Lund

Anfallare: James Beattie, Ricardo Fuller, Mamady Sidibe, Dave Kitson, Tuncay Sanli, Ben Marshall

ARSENAL.SE TIPPAR

Patrik Larsson:
Delap och Shawcross. Ungefär så kan man sammanfatta de senaste säsongernas möten med detta nordengelska traktorgäng. Delap med sina missiler till inkast och Shawcross med sina benbrytande tacklingar. De två herrarna kan få en Arsenalälskare att få något mordiskt i blicken. Pulis har lyckats väl efter förutsättningarna, men utan större resurser än de som finns tillgängliga blir det otroligt svårt för Stoke att göra bättre ifrån sig än en mittplacering. Det skulle väl kanske vara ifall Delap gör 15 mål direkt på inkast, inte direkt omöjligt ifall det hade varit tillåtet.

Magnus Ahldén:
Stoke kan få klara sig kvar om de bara lämnar över Ryan Shawcross på ett fat. Stokes försvar räddade dem ifjol för framåt var de usla med endast 34 producerade mål. Märkligt med tanke på allt snack om Delaps farliga inkast. Tony Pulis gör ett hästjobb med den här klubben och får väldigt svårt att matcha förra säsongens 11:e-plats. Man har inga större profiler i laget och en ganska tunn trupp. Vi har lärt oss hur de spelar och de får det svårt. Bland de sex i botten.

Lars Lundstedt:
Stoke brunkar på med de medel de har till buds och gör det bra och fortsätter att utnyttja Rory Delaps inkast (under en match förra säsongen ska han, sägs det, ha kastat fler inkast än han slog passningar!) och det ger dem ett och annat mål men framför allt tid att vila en aning då Delap många gånger torkar bollen på ett överdrivet noggrant sätt. Jag förväntar mig mer av samma till vintern, Stoke kommer att vara ett svårslaget och hårt kämpande lag som man inte kan slappna av en sekund mot. Att upprepa elfteplatsen ska inte alls vara omöjligt.

Per Holmqvist:
Det är med stor skam jag bekänner att för 30 år sedan var Stoke mitt andralag i England (Dom var ju faktiskt också rödvita) men deras plats i mitt hjärta försvann när Shawcross fick lämna Brittania Stadium. Dom har inte förstärkt truppen men Tony Pulis har gjort ertt bra jobb med sitrt manskap senaste säsongerna. Frågan är väl vad som händer om Delap blir långtidsskadad? Dom kommer lite längre ned än förra året, är med och slåss om platserna 11-15.