Medlemmar: 8084 st.

Trist kväll för Arsenal i Portugal.

Braga chockvinner mot Arsenal

tis 23 nov 2010 kl 21:39

The Gunners fick erfara ännu en miserabel Champions League-förlust. SC Braga vann tack vare två sena mål av Matheus. Detta efter att Arsenal blivit blåsta på en till synes solklar straff.

Det hade redan hunnit blivit mörkt nere i den portugisiska staden Braga på tisdagkvällen. Estádio AXA var fullsatt och hemmapubliken sjöng så att lungorna sprack. Tifot var imponerande och så var även atmosfären. Det var dags för den femte omgången i Champion Leagues gruppspel! För motståndet stod Arsenal.

Arsenal blev även laget som öppnade starkast. Efter nederlaget mot Tottenham såg det ut som om väckarklockan Arsenal-spelarna fått togs på allvar. Anfall efter anfall skapades, men tyvärr fanns det ingen slutprodukt. Alla bollar sköts antingen utanför eller slarvades bort när den sista, avgörande passningen skulle slås.

När ineffektiviteten gjorde sig påmind verkade även spelarna vara tagna. Det märktes att vissa spelare fortfarande hade den miserabla förlusten mot Tottenham i skallen.

The Gunners försökte dock att nå en slutprodukt i varenda anfall. Närmast kom Fabregas frispark som tyvärr var för dåligt placerad. Braga-målvakten Felipe kunde enkelt stöta ut den till hörna. Även Theo Walcott hade en chans att sätta ledningsmålet - och var även väldigt nära - men Felipe var ännu en gång på tårna och utrusningen var perfekt.

SC Braga var dock inte ofarliga, de hade några anfall som mycket väl kunnat resultera i ett mål. Liam hade ett vackert distansskott som gick precis utanför stolpen. Några minuter senare fick Bendtner nicka bort ett frisparksinlägg precis vid samma stolpe. Det kom även ett par fler inlägg, men Fabianski i Arsenal-målet var som tur var inte lika borta som han var sista gången han spelade nere i Portugal.

Några riktigt farliga målchanser skapades aldrig i första halvlek. Fabregas fick en sista chans att göra något utav en frispark, men "Ronaldinho-frisparken" (skjuta rakt mot muren i hopp om att alla hoppar) lyckades inte så väl.

Istället gick man till pausvila med 0-0. Arsenal hade mest bollinnehav (73 % mot Bragas 27 %), störst passningssäkerhet (89 % mot Bragas 68 %) och flest vunna närkamper (60 % mot Bragas 40 %). The Gunners var det dominerande laget, men något mål - eller en farlig målchans - lyckades man inte skapa.

Andra halvlek fortsatte med en liten Arsenal-dominans. Nästan direkt fick man en frispark med sig i ett väldigt bra läge (några meter från straffområdet). Theo Walcott klev upp för att ta frisparken som avlossades hårt och smet förbi precis ovanför ribban!

Chanserna började dock att komma åt bägge hållen. Superhete Lima hade ännu ett farligt skott, men som tur var inte siktet rätt inställt. Fortsatt 0-0.

SC Braga skulle dock få matchens bästa chans när Aguiar fick alldeles för mycket yta precis vid gränsen av straffområdet. Inlägget kom från högersidan och Aguiar fick ner bollen, men sköt kanske lite för snabbt. Skottet gick som tur var utanför, men med lite mer kyla skulle det stått 1-0 till det portugisiska laget.

Sporting Club de Braga skulle ta över matchen mer och mer efter sin jättechans. Arsenal backade hem, tappade fokus och slappnade av lite för mycket samtidigt som Braga bara öste på framåt.

Första bytet i matchen kom 69 minuter in i matchen. Cesc Fabregas som spelat väldigt mycket på sistone klev av och Samir Nasri fick kliva in och ersätta. Kort därpå byttes även Bendtner ut mot den marockanske landslagsmannen Chamakh. Bara några minuter senare gjorde Wenger sitt sista byte. Walcott fick kliva ut till förmån av Carlos Vela.

Precis efter att Vela kom in blev Arsenal enligt många blåsta på en straff. Vela tog ner en långboll i straffområdet varpå han rusade mot bollen och blev nerfälld av en Braga-försvarare. Kommentatorerna tyckte att det var en solklar straff och det tyckte nog även många Arsenal-supportar som inte på något sätt alls var nöjda med Viktor Kassais insats denna tisdagkväll. Istället för en tilldömd straff fick Vela gult kort för filmning. Straffsituationen kan ses i repris i princip överallt. Det är upp till er att bedöma vare sig det var en straff eller ej.

Bara några minuter senare skulle dock ledningsmålet komma. Tyvärr skulle det inte bli Arsenal som gjorde det. Matheus lurade Arsenals offside-fälla och löpte sig fri som ensam anfallare från halva plan. Han tog ner ett långt inlägg varpå han löpte sig helt fri med Fabianski. Polacken i mål var dock chanslös då Matheus avslutade både snyggt och kyligt. Ridå. 1-0 till Braga.

Arsenal försökte kämpa på, men ingenting hände. Istället kunde Matheus sätta 2-0 i sista minuten och begrava Arsenal långt ner under jorden. En mörk och dyster afton.