Medlemmar: 8088 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Trist eftermiddag för Wilshere och Arsenal.

Tempofattigt AFC fick bara oavgjort

lör 5 mar 2011 kl 19:05

Arsenal lyckas inte nyttja möjligheten att komma tre poäng närmare Manchester United.

Förutsättningarna till att jaga vidare på ligatiteln var perfekta inför lördagens avspark mot Sunderland. Arsenal har dock ofta haft svårt för just Sunderland, ett lag som är duktigt på att spela utifrån sina resurser och som tvivelsutan gjort en väldigt lyckad säsong så här långt.

Första halvlek

Matchen vill inte riktigt ta fart, varken Arsenal eller Sunderland skapar egentligen några farligheter de första tjugo minuterna. En hörna här och en bra löpning där men inte så mycket mer. Sunderland låter Arsenal föra matchen men Arsenalspelarna har mycket svårt att få upp tempot och matchen vill inte riktigt gå igång.
Bendtner är rörlig och har ett bra samarbete med Arsjavin som är pigg inledningsvis. Men faktum är att det dröjer trettio minuter innan Arsenal ens får ett avslut på mål. Det nykomponerade mittfältet med Denilson, Wilshere och Diaby klickar inte alls. Framförallt Diaby och Denilson har genomgående svårt att skapa något och hamnar i samma ytor osv.

Nasri kommer inte riktigt med i spelet och de möjligheter som Arsenal skapar vänsterkanten med Arsjavin, Clichy och Bendtner för. Sunderland å sin sida skapar i stort sett
ingenting. Nasri skapar en fin möjlighet i 35:e minuten när han dribblar halva Sunderland men har sedan tyvärr ingen att spela när han är nere vid straffområdet. Första skottet på mål står Bendtner för tätt följt av Nasri.
Första halvlek präglas av ett Sunderland som försvarar sig och riktar in sig på kontringar, men inte lyckas få tempo i kontringarna. Arsenal lyckas heller inte riktigt få igång rörelsen och tempot. Man skapar ett fåtal chanser men inget farligt.

Andra halvlek

Första tio minuterna liknar större delen av första halvlek. Arsenal har mycket boll men skapar väldigt lite. Nasri kommer fortsatt inte med i spelet. Denilsons spel gör att tempot sjunker för Arsenal till skillnad från när Song spelar i samma position. Brassen står för en hel del felpass och söker helst en passning i sidled till skillnad från kameruniern som ofta spelar framåt eller söker sig framåt. Detta i kombination med en ringrostig Diaby bidrar till 0-0.

Wenger agerar i 62:a minuten och byter in Chamakh mot Denilson, Bendtner kliver till höger och Nasri ner på mitten. Detta byte och lagförändringen ger genast resultat.
Chamakh kommer i kanonläge och spelar snett inåt bakåt till Arsjavin som tyvärr inte hinner skapa en bra vinkel utan skjuter rakt på.
Här förändras matchen och Arsenal kommer in i en fantastiskt bra period.
Arsjavin river och sliter i 65 och får ett bra frisparksläge. Resultatlös frispark.
Kapning av Koscielny utanför straffområdet. Mycket bra frisparksläge i 71:a minuten. Nasri stegar fram, slår en mycket bra frispark men målvakten räddar! Arsenal håller genomgående ett högre tempo och skapar mera. I 74:e minuten avgörs matchen nästan då Chamakh nickar i ribban. Mål där och Sunderland skulle få svårt att replikera.

Wilshere hittar Chamakh ur en situation som till en början ser ofarlig ut, men marockanen nickar i ribban. Arsenal manglar på utan spelavbrott, på sidan står Rosicky och vill komma
in.
Till slut skjuter Sagna över. Fantastiskt bra tiominutersperiod och en nick i ribban. Nära nu! Nasri är nu mycket mera delaktig och då händer farligheter omedelbart. Koscielny har vuxit in i matchen och spelar stort försvarsarbete.
Arshavin löper sig i stort sett fri men Bramble knuffar honom precis i skottögonblicket och ryssen skjuter utanför. Närmare än så kommer tyvärr inte Arsenal under denna starka
period.

82:a andra minuten så får Szczesny för första gången en riktigt svårt läge. Mycket bra räddning av polacken på ett giftigt skott från Welbeck. Hörnan blir mycket farlig och ny storräddning av polacken nu känns det som att Sunderland ska skrälla på det jobbiga sättet där Arsenal haft spelet i 89:e minuter och tappar in ett mål i 90:e. Sunderland
pressar och skapar hörnor. Arsenal får inte tag i bollen. Plötsligen hittar Bendtner hittar Arsjavin som är knappt offside, ryssens mål godkänns ej. Reprisen visar att offsiden är mycket tveksam.
Tyvärr kommer Arsenal ur sin massiva press och faller tillbaka i slarvigt spel och få löpningar.

Arsjavin tröttnar rejält i andra. Koscielny håller på att göra bort sig igen (Carling cup) då han passar hem utan att titta. Sunderland hinner nästan upp bollen, men Szczesny hinner
före.
Ett jätteläge för Bendtner i 93:e men målvakten Mignolet räddar.
En klen första halvlek förstör för Arsenal, i kombination med att bytet som förändrar hela matchbilden kommer först i 62:a minuten.
Arsenal lyckas inte krypa riktigt nära Manchester United med en seger här, men är nu dock bara 3 poäng bakom.

Matchens utropstecken: Sunderlands målvakt Mignolet gör en genomgående fin match

Matchens frågetecken: Arsenals svårighet att komma in i matcherna för närvarande. För lång tid hinner gå innan tempot blir högt.

TRÄNARSNACK EFTER MATCHEN

ARSENE WENGER: "Det är en besvikelse, ja (om den missade möjligheten att ta in tre poäng på United). Matchen idag var den typ av match som du vill vinna med 1-0."

STEVE BRUCE: "Överlag tycker jag att vi förtjänade  oavgjort. Det var lite nervöst sista 10-15 minuterna, men särskilt i första halvlek stod vi upp bra."

MATCHFAKTA

Arsenal-Sunderland 0-0 (0-0)
Målen:
Varningar Arsenal: Koscielny, Wilshere, Nasri
Sunderland: Henderson, Richardson, Colback
Utvisningar Arsenal: - Sunderland: -
Domare: Anthony Taylor
Publik: 60 081

Så spelade lagen:
ARSENAL
Målvakt: Wojciech Szczesny
Försvar: Bacary Sagna, Laurent Koscielny, Johan Djourou, Gael Clichy
Mittfält: Denilson (62), Jack Wilshere, Abou Diaby (76)
Anfall: Samir Nasri (c), Andrey Arshavin, Nicklas Bendtner
Avbytare: Manuel Almunia, Sebastien Squillaci, Emmanuel Eboue, Kieran Gibbs, Tomas Rosicky (76), Aaron Ramsey, Marouane Chamakh (62)

SUNDERLAND
Målvakt: Simon Mignolet
Försvar: Anton Ferdinand, John Mensah, Titus Bramble, Phillip Bardsley
Mittfält: Jordan Henderson (87), Sulley Muntari, Steed Malbranque (68), Kieran Richardson, Stephane Sessegnon
Anfall: Asamoah Gyan (78)
Avbytare: Craig Gordon, Cristian Riveros, Danny Welbeck (68), Jack Colback (87), Ahmed Elmohamady (78), Billy Knott, Liam Noble