Medlemmar: 8092 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det viktigaste var att vi vann, sa Wenger efter segern mot Swansea.

Wenger om matchen mot Swansea

sön 11 sep 2011 kl 06:12

En måstematch som Arsenal vann. Men spelet hade mer att önska och segern var knappast kassaskåpssäker. Wenger reflekterar över insatsen.

Arsene Wenger har varit de största utav blickfång under en längre tid nu. Uteblivna nyförvärv, försäljning av stjärnspelare, köp i allra sista stund och uteblivna resultat har bidragit till detta. Arsenal tog sin första trepoängare igår mot Swansea, Wengers presskonferens lät kortfattat så här:
- Det var en viktig seger för oss. Jag tycker att vi startar bra men ju längre matchen led, desto mer tog nervositeten över. Vi spelade med handbromsen i för det är inte ofta du ser oss spela tillbaka till målvakt när vi är på väg att anfalla.

- Mertesacker spelade lugnt och behärskat. Han behöver bra anpassa sig till tempot. Arteta spelade mycket bra, särskilt under den första halvleken. Andra halvlek var tuff för honom, men man kan se att han kommer bidra med teknisk skicklighet och han vill spela det spel som vi står för.
- När du inte vinner skapar det stora problem, och problemet blir större ju längre tid det tar innan du vinner. Men så fort du vinner så blir allt annorlunda.

- Chamakh kunde inte hitta någon kapten. Jag sade till honom att behålla bindeln, vad spelar det för roll sista tio minuterna. Thomas Vermaelen är vice-kapten, men det var svårt för Chamakh att hitta honom.

Källa: Arsenal.com