Medlemmar: 7675 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kroenke backar Wenger.

Stan Kroenke: Wenger är fantastisk

fre 30 sep 2011 kl 08:48

Det var länge sedan vi fick höra Arsenals majoritetsägare Stan Kroenke tala, men nu har amerikanen ställt upp på en intervju där han bl.a. berättar om Nasri, Fabregas, Wenger och klubbens framtid.

Det var i våras, närmare sagt den elfte april, som Stan Kroenke blev majoritetsägare i Arsenal efter att ha köpt upp alla aktier från både Danny Fiszman och Lady Nina Bracewell-Smith.
Ända sedan dess har det dock varit tyst kring den sportälskande amerikanen som redan för flera år sedan fick smeknamnet "Silent Stan".

För många känns det således som första gången någonsin man för höra Stan Kroenke ge sina åsikter kring Arsenals omdiskutabla sommar och den dåliga säsongsinledningen. Missouri-bon ger nu sin första tidningsintervju sedan han tog över Arsenal och har mycket att säga:
- Jag har ett fantastiskt förtroende för Arsene Wenger. Han är en av världens bästa tränare. Arsene är en av mina absoluta favoritpersoner jag träffat under de tjugo senaste åren. Han är en fantastisk människa och jag älskar hans sätt att manövrera sig själv. Han är en väldigt intelligent man.

Kroenke ger även sin syn på den dåliga säsongsinledningen Arsenal haft:
- Det är en tuff start, men vad har folk förväntat sig? Cesc Fabregas är en fantastisk spelare som Wenger värvade när han var 16 år gammal och helt plötsligt beslutade han sig under förra året att han längre inte ville stanna.
- Det är en av dessa tider du bara måste ta dig igenom, kanske med ett par unga spelare. Arsene har varit väldigt bra på att utveckla spelare som Alex Oxlade-Chamberlain och Jack Wilshere. Det finns några riktigt bra spelare som Arsene tror kan bli speciella. Arsene är vår man.

Supportrarnas frustration under sommaren växte sig allt större i och med försäljningarna utav Cesc Fabregas och Samir Nasri, som tillhörde de bästa i klubben. Amerikanen medger dock att det var ett måste:
- Jag gillar killen [Fabregas], men jag kan inte ändra hans tankesätt. Arsene tog beslutet. Jag får också höra mycket om försäljningen av Nasri, men om vi inte hade gjort någonting med Nasri hade folk stått och sagt "varför gjorde ni ingenting" nästa sommar. Vi fick in en massa resurser som vi kan spendera på andra spelare. Naturligtvis pratade vi i styrelsen om detta, men ännu en gång var det Wenger som tog beslutet.

Vad som händer härnäst återstår att se, men att alla inom styrelsen står 100%-igt bakom Wenger verkar vara självklart. Kroenke har äntligen pratat om sitt Arsenal, men några visioner har han ej hunnit demonstrera. Vi kan bara hoppas att amerikanen inte lämnar strålkastarljuset den här gången, en vana han vanligtvis har.

Källa: This Is London & The Guardian